Călator cu dor, Cufărul Iutta

HOTELUL DE GHEAȚĂ DE LA BÂLEA LAC

November 29, 2015

Situat în Munții Făgăraș, înconjurat de peisaje de basm, acesta este singurul hotel din Europa de Est reconstruit an de an, din 2005 încoace, cu bucăți din gheață luate chiar de pe Bâlea Lac. Acestea sunt folosite la ridicarea zidurilor, iar zăpada de pe versanți este adunată cu grijă pentru a le fixa și construi în acest mod un loc unic în țara noastră.

Sursa foto

Camerele sunt construite în totalitate din blocuri de gheață, fiecare cameră găzduind paturi mari și încăpătoare, cu blănuri și saci de dormit special pregătiți pentru oaspeți dornici de o vacanță specială.

Foto: Ovidiu Balaban

Mai mult, an de an, hotelul spune câte o nouă poveste tradusă cu grație prin arhitectura și designul fiecărei camere, barului ori restaurantului în care au loc de fiecare dată evenimente realizate în spiritul tematicii.

Construcţia din acest an va avea tema ,,Europa” cu 14 camere duble şi trei construcţii de tip iglu, realizate lângă hotel. Fiecare dintre camere va purta un nume ce amintește de una dintre țările Uniunii Europene, iar ,,Salonul vienez, Studio Helsinki, High Lisbon, Bella Italia, Casa maghiară, Spanish Kingdom, Deutsche haus sau Odaia de sus” sunt doar câteva dintre denumirile acestora.

Foto: Igor Marinovic

Astfel, în vârf de Carpați regăsim un decor inedit, turismul tradițional completându-se aici cu aventura iernii în mijloul naturii feerice.Hotelul de Gheață va fi inaugurat în scurt timp, în Ajunul Crăciunului.

1

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi