Cufărul Iutta, Folclor în jurul lumii

DRESSCODE REGAL – GENȚILE REGINEI ELISABETA A II-A

December 11, 2015

Nu o dată figurile reprezentative ale marilor case regale ale lumii au dat naștere unor  adevărate fenomene și au produs schimbări istorice în culturile de care aparțineau. Iar aceste schimbări sunt și despre modă.

 Regina Elisabeta a II-a, cea mai longevivă persoană de pe tronul Marii Britanii, este un etalon. Statutul și importanța deținute impun o ținută aparte, după codul casei regale. Astfel, niciun outfit nu este întâmplător, fiecare element al acestuia fiind ales cu atenție și potrivit după contextele fiecărei apariții.

Sursa foto

Stilul Reginei este unul conservator și feminin, accesoriile definindu-i ținutele colorate și conturând o personalitate statornică și impresionantă. Nu lipsesc niciodată pantofii cu tocuri nu mai mari de 5 centimetri, pălăriile elegante și gențile cu tradiție.

Nu mai este de mult timp un secret faptul că suverana Marii Britanii preferă gențile casei de modă Lauren din Londra, Traviata fiind modelul preferat. Neagră, de dimensiuni medii, elegantă și cu detalii de efect, geanta londoneză este aproape nelipsită din ținutele Reginei.

Astfel, așa cum a rămas fidelă aceluiași croitor mai bine de jumătate de secol, același lucru s-a întâmplat și cu gențile.

Din poveștile fiicei unui politician celebru aflăm că în vizitele Reginei la casa acestora, geanta avea întotdeauna un scaun special rezervat pe toată perioada șederii. De asemenea, poșetele Reginei nu sunt simple accesorii și nu sunt folosite doar pentru a purta aproape lucruri dragi. Aceasta comunică cu toți cei din stafful său prin intermediul genților. De exemplu, dacă își ține pe masă poșeta în timpul unui dineu, înseamnă își dorește ca evenimentul să se încheie în cinci minute.

Așa cum Suverana britanică a construit un imperiu chiar și în jurul ținutelor sale, și Regina Maria a României este sursă de inspirație pentru atelierul nostru. În cinstea ei și din respect pentru tot ceea ce a reprezentat, am creat geanta Iutta care să îi ducă cu drag numele mai departe. Simbolurile cu semnificații ancestrale aduc în contemporan istorisiri despre regalitate și invocă spiritul românesc, alinând dorul de istorie, de frumos și de tradiție.

Geanta este disponibilă pentru livrare locală și internațională și poate fi cumpărată de aici.

0

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi