Business pe tocuri

DORURILE IUTTA TREC PRUTUL IA MANIA

July 7, 2016

Weekendul acesta dorurile Iutta își iau zborul către satul de poveste Holercani, în Republica Moldova, pentru festivalul IA MANIA. Veselul eveniment ne este prieten vechi, în grădina căruia revenim de fiecare dată cu plăcere. Noile accesorii brodate și condurii cu dor așteaptă să fie cunoscute și purtate cât mai aproape de suflet, aducând un strop de bucurie acestor zile toride de vară. Nelipsită va fi și geanta Dor de Basarabia, mândra reprezentantă a colecției Dor de Românesc.

slide-2

Dintotdeauna, Basarabia și valorile ei strămoșești au inspirat crearea de arta și au stârnit imaginația celor pasionați de frumos. Dorul de Basarabia este vechi de când lumea, adună oameni de ambele părți ale Prutului și unește, fiind și călăuza noastră în crearea genții cu același nume, o parte importantă a colecției Dor de Românesc. Simbolul care a inspirat această geantă este Steaua Nordului, însemnul ghidării și al puterii călăuzitoare. Întâlnită și cu numele de Steluța cu 8 colțuri, ea te poartă acolo unde îți este inima.

Așa cum v-a obișnuit, Nata Albot vă aduce conferința “Podul de flori”, unde  entuziaști ai artei tradiționale și oameni frumoși cu inițiativa își vor spune povestea, printre care și Cristina Chiriac (Flori de Ie) și Ana-Maria Boghean (La Blouse Roumaine). Ca în fiecare an, vă veți întalni cu designerul și fondatoarea Iutta, Nicoleta Chirica.

e39bf70741b0c1f4723dea3342de4545

Cum spune și numele, pasionații de ie și de portul tradițional românesc sunt invitați speciali la festival, unde chiar și ținuta recomandată este, bineînțeles, ia. Noi mai punem pe listă și târgul de bucate tradiționale, pentru energie și degustarea celor mai apetisante mâncăruri, puse la foc de mâini dibace. După ce bateriile au fost încărcate cu bunătăți, dăm o fugă la concertele organizate în cadrul festivalului, dar nu ratăm nici târgul de meșteșuguri, unde ne vom delecta privirea și ne vom încărca sufletul cu arta realizată exclusiv manual de meșteri pricepuți în ale bijuteriilor, hainelor și nu numai.

11229295_960210537351993_8756588194454837418_o

0

nicoleta

Comments

  1. DORURILE S-AU ÎNTORS DE PESTE PRUT – Blog Iutta

    July 14, 2016 at 9:22 am Reply

    […] de peste Prut cu povești și noi prieteni. Sâmbătă, în satul Holercani de lângă Chișinău, Festivalul Ia Mania a fost locul de întâlnire pentru cei mai noi designeri, pasionații de ie și cultura din spatele […]

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi