Călator cu dor, Cufărul Iutta

POVEȘTI DIN LONDRA – ST. JAMES’S PARK

September 20, 2016

Londra este un oraș al energiei, al poftei de viață, unul dintre cele mai vibrante din lume. Oamenii lui nu se opresc niciodată, sunt mereu pe fugă, întotdeauna gândindu-se la următorul lucru pe care îl au de făcut; ei aleargă, râd, trăiesc. În inima acestui oraș, Iutta a găsit, însă, un loc de suflet. Turiștii roiesc în apropierea palatului Buckingham, indiferent de zi sau oră, dar la numai câteva minute, Parcul St. James așteaptă, într-o altă lume.

dsc_0028-694x1024

Odata ce ajungi aici îți dai seama că nu-l poți cuprinde dintr-o singură privire. Fie asta, fie faptul că ți-ai putea petrece restul vieții printre copacii bătrâni, descoperind fiecare secret ascuns în verdeața caracteristică sudului Angliei. Veverițe, rățuște, pelicani și alte animale sunt obișnuite cu vizitatorii așa că nu vor ezita să se apropie de tine, mai ales pentru câteva firimituri. Cărțile de istorie ne povestesc cum bine-cunoscutul rege Henry al VIII-lea a cumpărat locul unde se află astăzi parcul în vremuri tulburi ale istoriei, însa Charles al II-lea a fost monarhul a cărui viziune se afla în spatele lui. Exilul său în Franța l-a inspirat să-l aleaga pe Andre Mollet, un arhitect francez, pentru a imita frumoasele grădini de la curtea regală franceză.

dsc_0290-683x1024

Ce loc putea fi mai potrivit pentru a duce Dorul de Bucovina pe alte meleaguri? Pe lângă strânsa legătură cu peisajele Țării Fagilor, dorul noastru poartă simbolul “copacul vieții”, întâlnit și pe balerinii, brățările și papucii din piele Iutta. Așa cum îi spune numele, copacul reprezintă viața însăși, iar legenda este că el unește cerul și pământul, fiind un element central universului. Atât regenerarea cât și eternitatea fac parte din însemnătatea lui, iar pentru cele care aleg să îl poarte este un talisman care aduce ordine, fiind axa ce susține totul, leagă sufletele și inspiră optimism.

2-1024x683

Cum toamna a început deja să își intre în drepturi, e momentul potrivit pentru a programa o escapadă de weekend. De ce nu Londra? Bineînțeles, cu Dorul de Bucovina la braț!

 

 

1

nicoleta

Comments

  1. POVEȘTI DIN LONDRA – NOTTING HILL – Blog Iutta

    September 27, 2016 at 10:30 am Reply

    […] până la adânci bătrâneți”. Destul de aproape de energia inconfundabilă a centrului Londrei, dar în același timp ascuns printre verdeața bogată, Notting Hill și decorul său victorian […]

  2. andreea theodora

    April 14, 2017 at 8:33 am Reply

    superba geanta!superba fata :*

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi