Călator cu dor, Cufărul Iutta

POVEȘTI DIN LONDRA – NOTTING HILL

September 27, 2016

Can I stay for a while?

You can stay forever.”

Fie că ești o romantică până în adâncul inimii sau crezi că nu ai plâns vreodată citind o carte de Nicholas Sparks, trebuie să recunoști că Notting Hill este tipul de loc unde oamenii merg pentru a “trăi fericiți până la adânci bătrâneți”. Destul de aproape de energia inconfundabilă a centrului Londrei, dar în același timp ascuns printre verdeața bogată, Notting Hill și decorul său victorian sunt mult mai mult decât o altă atracție turistică. 

iutta16-1-768x1152

Pășind în Notting Hill ajungi într-o altă lume, o lume unde fiecare casă are alta culoare pastelată, grădinile sunt ascunse în spatele fațadelor impecabile, iar fiecare stradă este punctată de o cafenea cu personalitate. Asemenea altor locuri din Marea Britanie, acest cartier are o istorie colorată, începând ca o zonă cunoscută pentru târguri și olărit tradițional, apoi câștigând în secolul XX o reputație mai puțin veselă ca loc de întâlnire pentru bandele ilegale ale Londrei. În prezent, este poate cel mai cunoscut ca fiind decorul poveștii de dragoste dintre Julia Roberts și Hugh Grant, în filmul cu același nume, și, bineînțeles, ca un loc preferat de celebrități ca Taylor Swift și Stella McCartney.

iutta9-1024x683

Pe măsură ce ne-am continuat explorările, am observat cu fascinație cum noul și vechiul  se amestecă, am trecut pe lângă magazine clasic britanice, care încă își mai păstrează numele și însemnele anilor ‘50, simțindu-se la fel de chic chiar lângă cel mai recent All Saints. Portobello Road Market este unul dintre cele mai vechi târguri vintage din Londra, iar asta se observă ușor în amestecul eclectic de antichități, suveniruri din război sau eșarfe tricotate chiar în fața ta. Dorul nostru de Moldova, cu ale sale semne brodate, simțea că ajuns acasă. Oamenii veseli alături de energia unui început de toamnă și străzile pline de energie au făcut din Notting Hill un loc de suflet pentru Iutta.

iutta12-768x1152

Poate că ești în căutarea unei povești cu final fericit sau ai ajuns aici doar pentru a admira arhitectura, dar un lucru sigur este că Notting Hill are o personalitate aparte și îți va lăsa o amintire diferită de orice alt loc pe care l-ai mai vizitat.

Urmărește în continuare blogul Iutta pentru ultimul capitol al aventurilor noastre pe străzile Londrei!

2

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi