Business pe tocuri, Casă dulce casă, Fashion Diary

Astăzi Sărbătorim Ziua Națională a Drapelului României

June 26, 2017

În fiecare an, în această zi sărbătorim drapelul României, simbolul național care i-a fost alături poporului nostru în timp de pace și război, la bine și la greu. Data aleasă amintește de ziua când tricolorul albastru-galben-roșu a fost recunoscut ca stindardul patriei noastre în timpul Revoluției de la 1848.

Hai să Răsfoim Împreună File din Încântătoarea Istorie a Drapelului Românesc

Celebrat că un simbol al unității și suveranității naționale, steagul României are o istorie încântătoare, demnă de a fi transmisă mai departe din generație în generație. Cele trei culori s-au regăsit pe steaguri arborate în timpul lui Mihai Viteazul și Ștefan cel Mare. Una dintre aceste versiuni, împodobite cu imaginea arhanghelilor Mihail și Gavril, a aparținut lui Tudor Vladimirescu, și a devenit un reprezentant de seamă al mândriei naționale în timpul Revoluției de la 1821. La reprimarea revoluției, steagul a fost ascuns pentru a nu fi descoperit și distrus. După 6 decenii de la acest eveniment, stindardul a fost redescoperit, recondiționat și depus la Casa Armatei din București.

(foto: fanatik.ro)

În 1834, Alexandru Ghica Vodă, domnitorul Țării Românești, reușește să-i convingă pe otomani să accepte arborarea steagului românesc pe corăbiile negustorești și în armată. Steagul pentru oștire era compus din cele trei culori însoțite de simbolul vulturului plasat în centrul stindardului, în timp ce steagul pentru corăbii era bicolor, format din roșu și galben.

Finele Revoluției de la 1848 a fost un moment de răscruce în istoria simbolului asociat astăzi cu ideea de libertate, suveranitate, indentitate națională și patriotism. O data cu instaurarea Guvernului provizoriu de la București, a fost promulgat descretul de instituire a tricolorului. Deși majoritatea locuitorilor țării noastre, de la mic la mare, recunosc combinația de culori și o asociază cu mândria de a fi român și dragostea pentru plaiul mioritic de poveste, puțini sunt aceia care știu ce simbolizează fiecare nuanță care face parte din tricolor.

Descifrăm Împreună Simbolismul Culorilor Tricolorului

Culorile de pe steagul țării noastre au semnificații și înțelesuri adânci. Fiecare nuanță vibrantă spune o poveste unică, reprezentativă pentru caracteristicile, trecutul și năzuințele poporului român. Astfel, roșul apare că o metaforă vizuală a sângelui vărsat pe teritoriul României de către înaintașii noștri. Această nuanță împrumută din simbolismul focului purificator care nu se stinge niciodată, și reprezintă o proiecție a dragostei noastre pentru patrie care transcende timpul, și recunoștința eternă pentru sacrificiul strămoșilor noștri.

La rândul său, galbenul reamintește de bogăția recoltelor strânse pe meleagurile patriei noastre, recunoscută odinioară că Grânarul Europei. Simbol solar prin excelentă, galbenul ne trimite cu gândul la ideea de virtute neîntinată, curaj și grandoare. Nu în ultimul rând, albastrul ne amintește importanța libertății pe care generațiile de dinaintea noastră au luptat cu îndârjire să o dobândească și să o păstreze. Distribuite în mod egal pe stindard, aceste nuanțe devin un simbol al egalității și fraternității, în timp ce orientarea lor în sus sugerează ideea de verticalitate ce ne caracerizeaza ca popor.

Hai Să Concepem o Ținută în Jurul Nuanțelor Vibrante ale Tricolorului Nostru Drag

Astăzi românii din toate colțurile țării îmbracă straie de sărbătoare și participă la nenumărate evenimente culturale pentru a-și exprima patriotismul și mândria resimțită ca fi fii și fiice ale țării noastre, faimoasă peste hotare pentru frumusețea ei neasemuită și tradițiile și obieceiurile ei nealterate. În cinstea simbolului național pe care îl sărbătorim azi cu mare drag, îți propunem să-ți concepi o ținută bazate pe cele trei nuanțe ale drapelului patrei noastre.

Albastrul ca metaforă a libertății a fost interpretat de noi în diverse alte moduri, fiind adânc conectat la profunzimea cerului și a mării, la delicatețea florilor de Nu-mă-uită, și implicit, la dorul de natură, de ducă, de rădăcini, și de noi înșine. Dacă ești în cautatea unei poșete versatile în această culoare electrică, cu un magnetism aparte, îți sugerăm să arunci o privire în shop pentru a redescoperi magia rucsacului NEO și a revedea motivele deosebite ale genții din piele ROE.

Ți-e dor de galben, culoare văratica care-ți aduce razele soarelui în minte și-n suflet? Atunci află că balerinii și papucii de piele crem materializati din dor de Bucovina îți pot înfrumuseța orice articol de îmbrăcăminte prin motivele sale folk stilizate și tușele de galben bine dozate. Brodați cu elementul totemic Copacul Vieții, aceste accesorii împrumută din valențele mistice ale pomului alegoric care realizează legătura dintre cer și pământ, facilitând conexiunea dintre muritori și lumea de dincolo.

Apoi, dacă ai nevoie de câteva accente subtile de roșu, îți recomandăm să porți brățara din piele Fertilitatea Pământului, concepută ca element aducător de belșug și succes. Confecționate din piele naturală ca manifestare a dorului nostru de tot ce-i românesc autentic, produsele IUTTA vin în completarea atât a unei ținute rafinate de zi cu zi, cât și a unei idei de vestimentație pentru un eveniment cu totul special. Poartă accesoriile tale preferate cu mândrie, într-o combinație aleasă de tine, și lasă-le să-ți înfrumusețeze portul național, ducându-ți energia și emoțiile pozitive pe culmi nebănuite.

1

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi