Casă dulce casă, Cufărul Iutta

De Ce Iubim Marea si Revenim Mereu la Ea?

July 4, 2017

„Nu este nimic mai ispititor, încântător și înrobitor decât viața pe mare.”

 „Mergi de-a lungul Raiului și vei găsi marea.”

 

Deși îmbrăcate în cuvinte diferite, cele două vechi proverbe împart aceeași esența: dragostea pentru mare, privită ca un element primordial elogiat de poeți și oameni de rând, ca sursă inepuizabilă de inspirație, colț de paradis tangibil, sălaș pentru cei care sunt mereu cu ochii larg deschiși și cu rucsacul în spate, și loc de răsfăț pentru trup, suflet și minte.

 

(Photo: Vilegia Turism)

 

Cei care au norocul de a trăi cu marea alături tot timpul anului nu pot concepe o singură idee care să nu facă referire, măcar tangențial, la întinderea de apă ale cărei profunzimi  și unde de mister au fost elogiate de îndrăgostiți și creatori de frumos de pretutindeni. În același timp, cei ce locuiesc la zeci sau sute de kilometri distanță de mare ard de nerăbdare să o revadă, an după an.

 

Rescriem Povestea Dragostei Noastre pentru Mare An După An

 

 

Ei o iubesc chiar și în sezonul rece, când Cazinoul și faleza încremenită sub un strat gros de zăpada împrumută din măreția unui regat de gheață de nepătruns. O admiră chiar și când ar trebui să se teamă de ea, descoperind-o învolburată, pe timp de furtună. Și totuși, văzând valuri furioase care se sparg zgomotos de țărm, apreciază tabloul întunecat ce prezintă natura dezlănțuită în toată splendoarea sa.

 

Dacă o iubim cu atât de mult devotament în cele mai sumbre momente, e de la sine înțeles că nu ne putem sătura de ea atunci când ne mângâie tălpile cu nisipul ei fin.  O privim cu duioșie și recunoștință atunci când ne spală gleznele cufundate pe jumătate în nisipul ud, și ne aducem aminte cu nostalgie de prima baie în mare din fiecare sezon după multe luni, când savurăm o cană de ceai în fața șemineului, alături de cei dragi.

 

 

(Photo: Opinia Studențească)

Orele petrecute la plajă sunt un adevărat răsfăț pentru întreaga noastră ființă. Sunetul apei ne relaxează și ne ajută să ieșim din cotidian, înlocuind zgomotele piesajului nostru urban de zi cu zi cu o melodie deconectantă, liniștitoare, cu un ritm unic care invită la visare.  Plimbările pe faleză, văzute de mulți ca o formă de terapie estivală extrem de benefică, ne oferă acces la o cură de aerosoli care conduce la creșterea imunității, scăderea sensibilității alergice, și prevenirea și tratarea problemelor respiratorii.

 

Mai mult decât o formă alternativă de tratament pentru multe afecțiuni, acest tip de mișcare favorizează instalarea unui echilibru între trup, minte și suflet, și ne reîncarcă bateriile pentru lunile în care vom păstra aproape amintirile create în vacanța de vară.

 

Alergăm pe plajă, ne aplecăm asupra puzderiilor de scoici cu determinarea unui veritabil căutător de comori, alegem suveniruri pentru noi și cei dragi nouă, înălțam castele de nisip amintindu-ne de jocurile copilăriei și ne aruncăm în mare, bucurându-ne de căldură și frumusețea cu care ne învăluie.

 

Marea Ne Transformă în Artiști, Exploratori, și Visători Etern Îndrăgostiți de Frumos

 

Cercetăm fiecare palmă de uscat cu entuziasmul marilor exploratori ai lumii. Pașii ne poartă către restaurante mici, cochete, cu o atmosferă relaxantă, unde ne răsfățam papilele gustative cu mâncăruri simple și totodată spectaculoase. Pe plajă, muzica live de calitate se îmbină perfect cu bunatarile alese, soarele și plajă, trasând împreună contururile unei destinații de vacanță pe care dorim să o revedem iar și iar. Spații speciale, de manifestări artistice și leneveală, îmbie la socializare, și reprezintă alegerea perfectă pentru o după-amiază petrecută în compania oamenilor noștri de suflet.

 

 

Ca și cum nu am fi deja copleșiți de tot ce ni se oferă fără să mișcăm un deget, avem șansa de a fi martorii unui glorios apus de soare. Suntem vrăjiți de clipele în care liniștea domnește peste tot, iar briza racoroasă ne mângâie fața în timp ce soarele săruta marea pentru a-și lua rămas bun, aducând strălucire și culoare pe boltă cerească.

Sub clar de lună, misterul mării se amplifică de fiecare dată. O plimbare pe răcoare ne ajută să ne punem gândurile în ordine, ascultând glasul valurilor și admirând felul în care luna plină se oglindește pe luciul apei. Plini de vise dar goliți de energie, ne îndreptăm spre camerele noastre de hotel pentru ca a doua zi să o luăm de la capăt cu și mai mult entuziasm.

 

 

Rucsacurile Iutta Sunt Accesoriile Perfecte pentru o Vacanță Estivală Fără Cusur

 

Acum că am schițat planul nostru de vacanță, ne-ar plăcea să știm cum arată al tău. Iubești și tu la fel de mult marea pentru forța cu care ne trimite către lucruri asupra cărora ne place să ne concentrăm? Dacă abia aștepți să simți fiebințeala nisipului și fiorul băilor în mare, nu ezită să-ți faci bagajul pentru măcar un sfârșit de săptămâna petrecut pe litoralul românesc.

 

 

 

La Iutta, am creat colecții întregi de accesorii din piele brodată menite sa te însoțească în toate drumețiile tale. Optează pentru un rucsac încăpător, în culori vibrante, împodobit cu broderie fină inspirată de zborul unei păsări alegorice de o frumusețe neasemuită, sau poartă un articol la fel de versatil și rafinat, decorat cu motive florale pastelate pastelate amintind de dragostea noastră pentru flori, văzute ca bijuteriile Mamei Natură și darurile de preț ale pământului pentru noi, muritorii.

 

Alege-ți modelul preferat de rucsac în magazinul nostru online, și lasă-l să-ți devină companionul perfect pentru un drum la mare, și orice altă escapadă din cotidian.

 

 

 

0

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi