Cufărul Iutta

Nu-Mă-Uita: Un motiv floral delicat inspiră cea mai recentă colecție de genți IUTTA

August 18, 2017

Lumea florilor este un paradis usor accesibil tuturor muritorilor, în care toate simțurile se pot desfăta cu explozii de culoare și parfumuri alese. Între toate acestea, floarea de Nu-Ma-Uita ocupă un loc aparte, atât datorită frumuseții ei necomplicate și sofisticate totodată, cât și grație simbolismului ei complex.

 

Privindu-i petalele cu atenție sporită, am descoperit o floare atât de frumoasă prin simplitatea sa grăitoare, încât tindem să nu dăm crezare legendei care spune că aceasta a ramas nebotezată de către Dumnezeu, atunci când Creatorul a ales câte un nume pentru fiecare specie în parte. Potrivit poveștii care datează din vremuri imemoriale, plăpânda floare L-a rugat pe Dumnezeu să nu o uite, iar Acesta i-a ascultat ruga și a hotărât să o numească “Nu-Mă-Uita”.

 

Floarea de Nu-Mă-Uita- Un simbol al iubirii absolute, al speranţei şi al amintirii

 

O alta legendă țesută în jurul frumoasei flori albastre spune că ea i-ar fi implorat pe Adam și Eva să nu o dea uitării, atunci când aceștia au fost izgoniti din Gradina Raiului. Potrivit unei alte istorisiri, “Nu Mă Uita” au fost ultimele cuvinte rostite de un brav cavaler către iubita sa, înante de a se scufunda într-o apă adâncă pentru totdeauna, din cauza armurii grele pe care o purta.

Toate operele narative cu tâlc atent plăsmuite în jurul micuțelor flori albastre de Nu-Mă-Uita sunt în realitate povestiri cu și despre doruri spuse și nespuse, întotdeauna trăite și retrăite cu patos.

 

Ca pecete a conexiunilor eterne, care transcend timpul si spatiul, a iubirii necontenite și neconditionate și a amintirilor care se scriu și întiparesc în continuare, chiar și în absența celor ce ne fac inima să bată mai puternic, floarea de “Nu-Ma-Uita” este simbolul primordial al noii colectii omonime lansate de IUTTA.

 

În cinstea amintirilor care ne fac să ne rememoram și celebrăm trecutul, am lansat o nouă linie de genți inspirate de dorurile care fac parte din ființa noastră. Fiecare geantă este lucrată cu migală în piele naturală de cea mai bună calitate. Înnobilate de broderii colorate cu modele florale stilizate, inspirate din motivele traditionale românesti, noile genți spun povestea dorurilor care ne macină, ne consumă, ne inspiră și ne poartă spre măreție zi de zi.

 

Noile genți Iutta împrumută din eleganța firească și farmecul florilor de Nu-Mă-Uita

 

Gențile din noua colecție Iutta sunt alegerea ideală pentru sezonul cald. Încăpător, elegant și ușor de purtat, Rucsacul Dor de Ducă te poate însoți în toate escapadele tale de sfârșit de săptămână, colorându-ți ținutele cu o cascadă de flori atent brodate în piele. Umple-l cu lucrurile esențiale pentru orice drumeție, și păstrează-l alături în toate călătoriile pe care le vei întreprinde ca să-ți potolești dorurile.

 

 

La rândul său, Zâna Florilor te va încânta cu silueta ei clasica și broderia elaborată, menită să-ți reaprindă dorul de verde, de dumbrăvi minunate și de povești cu zâne bune și Feți-Frumoși, pe care ni le spuneau bunicile noastre la ceas de seara, în locuri dragi nouă, cu parfum de copilărie.

 

 


Amor Nemuritor
redă istoria legăturilor sentimentale indisolubile, care transcend timpul și spatiul. La fel cum micuța floare albastră a devenit muză pentru generații întregi de îndragostiți și creatori de frumos, dorul de ființele pe care le purtam mereu în suflet ne-a oferit inspiratia necesară materializării acestei genți din piele, decorată cu o broderie florală în culori văratice.

 

Pentru ca vara este anotimpul în care nu putem rata cele mai incitante petreceri în aer liber, am trasat contururile unor accesorii gândite pentru a-ți oferi cât mai multă libertate de mișcare, și un plus de culoare pentru toate ținutele de festival. Borsetele Primăvară Eternă sunt o alegere inspirată pentru adeptele unui stil colorat, vibrant, tineresc, care doresc să poarte cu ele oriunde magia florilor stilizate și migălos brodate pe piele naturală.

 

Tot din dragoste pentru spiritul copilăresc reflectat de imprimeuri florale jucăușe și dimensiuni miniaturale am conceput geanta Orizont, un accesoriu cu o siluetă clasică, înfrumusețat de tușe pastelate care ne amplifică dorul de mare, de albastrul cerului, și de plăpândele flori de Nu-Mă-Uita.

 

 

Pentru ca vara este este anotimpul în care jonglăm cu diferite responsabilități și împăcăm dorul de vacanță cu zilele petrecute la birou, am visat cu ochii deschiși la o geantă spațioasă, viu colorată și practică, care să ne bucure ochii cu o sumă de elemente florale restilizate, inspirate din motivele pe care le regăsim pe vechiile ii purtate cu mândrie.

 

 

 

 

Visul ni s-a împlinit in atelier, unde artizanii noștri au desavârșit contururile gențiilor Nu-Mă-Uita și Magie Pastelată, două optiuni demne de luat în calcul de iubitoarele de accesorii versatile, care pot fi asortate și purtate oricum, oriunde.

Toate aceste noi creații sunt disponibile în magazinul nostru online și te așteaptă să le iei cu tine în aventurile tale de zi cu zi.

0

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi