Fashion Diary

Ne reîndrăgostim de roșu, culoarea preferata a designerilor in acest sezon

September 24, 2017

 

La început de Septembrie, ne pregătim să ne luăm la revedere de la topurile scurte, rochiile vaporoase, înflorate, și pantalonii scurți de care nu ne-am despărțit o clipă toată vara. Totuși, venirea toamnei nu ar trebui să ne întristeze. Sezonul recoltei vine cu o bogăție cromatică și un val de texturi minunate pe care abia așteptăm să le integrăm în ținutele noastre de zi cu zi.

 

(Photo Shisheido fashion)

 

A venit momentul să ne reîndrăgostim de articolele din piele naturală, redescoperindu-le versatilitatea și incontestabila putere de seducție. Brusc, simțim nevoia să ne acoperim umerii goi cu șaluri calduroase și atât de elegante din cașmir, să ne reîmprietenim cu puloverele de lână care ne-au așteptat pe ultimul raft în dulap tot sezonul estival și să revenim la clasicele ținute de birou construite în jurul unui trenci din bumbac.

 

De ce roșu?

 

În cazul în care te pregătești să-i dai un suflu proaspăt garderobei tale de toamnă, te sfătuim să mizezi pe roșu. Această culoare vibrantă este mai ușor de purtat decât îți imaginezi și poate transforma o ținută aparent banală într-una de senzație. Roșu transmite vitalitate, pasiune în stare pură și energie debordantă. Din cele mai vechi timpuri, roșul a fost culoarea predilectă a membrilor familiilor regale, reprezentând un simbol al statutului social privilegiat, al puterii și al măreției. În Roma antică, articolele vestimentare în nuanțe de rosu erau purtate în exclusivitate de către magistrați, generali și imperatori.

 

 

În plus, culoarea pasiunii are un impact extraordinar asupra stării noastre de spirit, având în vedere faptul că este asociată cu o sumedenie de semnificații sacre și mistice, corelate cu atributele supraomenești portretizate în miturile grecești.

 

Roșul se regăsește în colecțiile de toamnă lansate de designeri de top

 

(Photo Vogue.it)

Fascinația noastră pentru nuanțe puternice de roșu este împărtășită de cei mai influenți designeri de pretutindeni. Giorgio Armani, Fendi și Prada sunt doar câteva dintre marile case de modă care au gândit și lansat noi colecții de toamnă ce gravitează în jurul culorii focului, a sângelui și a forței vitale. Articolele vestimentare în nuanțe de roșu sunt la mare căutare în această toamnă, fie că vorbim despre pantaloni, fuste, rochii și cămăși din mătase sau bumbac, sau trenciuri, pulovere, veste și paltoane de lână.

 

Cum purtăm roșu?

 

Roșul nu este întotdeauna ușor de purtat și de accesorizat, tocmai pentru că are o mare varietate de nuanțe care atrag atenția în orice context. Pentru momentele în care nu te simți pregătită să mixezi articole vestimentare roșii, poți alege să-ți înnobilezi ținuta cu o sumă de accesorii în culoarea vitalității. Așa cum știm prea bine, detaliile fac diferența. Unul sau mai multe piese decorative bine alese în acord cu croielile, texturile și tonurile pentru care ai optat pot schimba radical îmbrăcămintea și starea de spirit a purtătoarei.

 

(Photo Valentino)

 

Roșul este mult mai mult decât o simplă culoare. La nivel fiziologic, culoare celebrată în trecut de regi și reinterpretată an de an de marii designeri determină accelerarea ritmului cardiac, a presiunii sangvine si a respirației. Nu e de mirare faptul că o femeie îmbrăcată în roșu constituie muza artiștilor din toate timpurile, trezește dorință și admirație și denotă senzualitate și încredere în forțele proprii. Prin asociere cu sângele care călătorște spre inimă, centrul sentimentelor, roșul este indisolubil legat de dragoste și trăiri afective de maximă intensitate.

 

Reinterpretăm și celebrăm culoarea dragostei în colecțiile Iutta

 

La Iutta, ne lăsăm cuceriți de frumusețea și simbolismul bogat al acestei culori puternice nu doar toamna, ci în fiecare sezon. Nuanțele vibrante de roșu sunt bine puse în valoarea de pielea de calitate cu care lucrăm în atelier, iar broderiile cu accente din această paletă cromatică dau culoare și noi profunzimi accesoriilor noastre din aproape toate colecțiile lansate până în prezent.

 

 

Roșul ne-a permis să redăm prospețimea și coloritul vesel al florilor care înfrumusețează Câmpia Olteniei; am mizat pe caracterul regal, exclusivit al acestei nuanțe pentru a materializa geanta Regina Maria, atât de iubită de purtătoarele de doruri. Roșul a dat o notă de vitalitate, feminitate și eleganță genții Dor de Maramureș, recreând elemente definitorii ale portului popular din această zonă.

 

Explorând valențele multiple ale unei culori care nu are nevoie artificii suplimentare pentru a epata, am folosit diverse nuanțe de roșu pentru a reda și chiar amplifica gingășia genții Magpie și măreția rucsacului Hawk, inspirat de puterea și agilitatea vulturului, privit ca simbol al întineririi, luminii și iluminării.

 

 

Alege-ți accesoriile preferate din piele brodată în magazinul nostru online

 

Pentru că roșul semnifică energie și forță vitală, am încorporat aceste atribute în designul brățărilor din piele aducătoare de abundență și succes, precum și a portofelelor, pormoneelor și portcardurilor create pentru a asigura o mai bună organizare zi de zi.

Nu în ultimul rând, pantofii din piele naturală cu broderie Măiastra aduc un plus de culoare și eleganță oricărei ținute, fiind concepuți pentru a deveni o piesă cheie a ținutelor tale în orice sezon. Oriunde și oricum le-ai purta, accesoriile în nuanțe puternice de roșu denotă stil, rafinament și încredere în forțele proprii. Dacă ți-am trezit interesul pentru aceste obiecte ale dorinței, te invităm să arunci o privire în magazinul nostru online și să alegi produsul care ți se potrivește cel mai bine, în nuanța de rosu care te caracterizează.

 

 

 

1

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi