Cufărul Iutta, Noutati

Cum a fost la Târgul Internațional Fashion World Tokyo

October 16, 2017

Luna octombrie ne-a găsit pregătite pentru noi aventuri, puse la cale pe îndelete pentru a ne exprima dorul de românesc în afara granițelor țării noastre.În perioada 11-13 octombrie am participat la Târgul Internațional Fashion World Tokyo, un eveniment exclusivist organizat la Tokyo Big Sight, care a adus împreună creatori și iubitori de frumos din întreaga lume.

Am fost onorate să ne numărăm printre cei 11 designeri români invitați să ia parte la acest târg internațional, unde am adus în prim plan elemente de design contemporan care reflectă frumusețea, versatilitatea și eleganța fără vârstă ale stilului tradițional autentic. Recent întoarse din țara Soarelui Răsare,  ne scriem primele file într-un nou jurnal de călătorie și te invităm să ne însoțești cu ochii minții într-o călătorie spre un tărâm de poveste, vestit pentru istoria sa fascinantă și frumusețea sa neasemuită.

Câteva cuvinte despre participarea noastră la Fashion World Tokyo

Pentru noi, participarea noastră la acest târg de modă din Japonia ne-a permis să ducem povestea dorului nostru de românesc mai departe, împărtășind cu oameni din toate colțurile lumii fascinația pentru motive folk vechi de sute sau mii de ani și totusi atât de actuale și atât de ușor de integrat în cotidian.

Dorurile tale preferate brodate cu motive tradiționale românești ne-au însoțit într-o călătorie lungă, la capătul căreia au reușit să încânte privirea iubitorilor de frumos din cele patru zări,  reflectând un crâmpei din  magia tradițiilor străvechi românești ce s-au păstrat nealterate din generație în generație timp de veacuri întregi.

 

Am descoperit minunile celei mai populate metropole din lume pas cu pas

 

Așa cum probabil ți-ai imaginat deja, scurta noastră ședere în Japonia a reprezentat un minunat prilej de a descoperi crâmpeie din moștenirea culturală a unei țări care se vizitează cu trupul, mintea și sufletul.

Nu ne-am făcut un traseu pe care să-l urmăm cu strictețe, însă am reușit să descoasem multe dintre secretele capitalei țării lui Soare Răsare. Pașii ne-au purtat spre piata de peste Tsukiji, unde am degustat cel mai bun sushi din întreaga Japonie. Ne-am umplut ochii de frumos în gradina Koishikawa Korakuen, situată în imediata apropiere a Domului din Tokyo. Koishikawa Korakuen este una dintre cele mai vechi și mai frumoase grădini japoneze și a fost denumită după un poem care încuraja un conducător să guste din plăcerile vieții doar după ce își face fericit poporul.

Desigur, ne-am oprit și la Palatul Imperial din Tokyo, reședința împărașilor japonezi care joacă rolul de centru administrativ și muzeu, unde cei ce-i calcă pragul se pot familiariza cu fascinanta istorie a Japoniei și spectaculosul său patrimoniu artistic. Palatul modern are la bază ruinele unor construcții vechi, a căror măreție a fost compromisă de războaie și incendii. Pentru a le onora moștenirea, arhitecții au inclus în construcția palatului modern element de design caracteristice perioadelor lor de glorie.  Palatul Imperial este înconjurat de grădini tradiționale japoneze pe care abia așteptăm să le descoperim, pas cu pas.

Ne-am odihnit  preț de câteva momente la poalele turnului Tokyo din parcul Shiba, unde am avut ocazia de a admira cea de-a doua structură artificială ca înălțime din Japonia, care măsoare nu mai puțin de 333 metri și de a ne bucura de panorame incredibile asupra orașului Tokyo. De asemenea, am bifat și o scurtă vizită la templul Buddhist Senso-ji din Asakusa, cel mai vechi și cel mai colorat templu din Tokyo.

Potrivit legendei, în anul 628 doi frați au pescuit o statuie a lui Kannon, zeița milei, din râul Sumida. În ciuda faptului că au aruncat statuia în râu de nenumărate ori, se spune că misteriosul obiect s-ar fi întors de fiecare data la ei. Sub vraja acestei întâmplări,  japonezii au contruit în apropierea râului templul Sensoji în cinstea zeiței Kannon. Templul a fost finalizat în anul 645 și își păstrează măreția și în ziua de azi.

 

 

 

 

Ne bucurăm împreună de spectacolul modei pe străzile din Tokyo

Așa cum probabil ți-ai imaginat, călătoria în Japonia nu ar fi o experiență completă pentru noi fără o incursiune în Harajuku, o zonă din Tokyo care-i aduce împreună pe tinerii pasionați de modă și dă numele unui stil vestimentar plin de culoare, cu o doză ridicată de excentricitate asumată. În cazul adepților acestui stil, imaginația nu are hotare. Ei își exprimă personalitatea și creativitatea prin suprapuneri inedite de haine și accesorii în nuanțe vibrante, care ies complet din tipare. Dacă stilul japonez în arhitectură mizează pe armonie și simplitate și echilibru dătător de liniște odihnitoare, stilul Harajuku se situează la polul opus și atrage atenția prin imprimeuri vii colorate și combinații ingenioase.

 

Am putea umple multe pagini din jurnalul nostru de călătorie povestindu-ți espre Shibuya, cartierul “cu de toate”, unde am găsit absolut tot ce ne-a dorit inima, inclusiv buticuri cu suverniruri, magazine în care am găsit cele mai noi colecții de modă și restaurante pentru toate gusturile și toate buzunarele.

De asemenea, nu putem să nu-ți spunem câteva cuvinte despre Omotesando Hills, un complex comercial de lux construit în Omotesando, o zonă comparată cu Champs-Élysées pentru afluența sa de buticuri cochete și branduri binecunoscute.  Omotesando este un adevărat paradis pentru amatorii de cumpărături, unde te așteaptă cele mai recente colecții semnate de branduri de top din întreaga lume.

Noi știm sigur că am dezvoltat o mare pasiune pentru imprimeurile tradiționale japoneze cu flori mari, atent brodate pe mătase sau pe alte materiale fine, lucioase și extrem de feminine. Iubim kimonourile cu simboluri străvechi, costumele de tip pijama, jachetele și rochiile versatile care împrumută din coloritul delicat și simplitatea florilor de cireș. Mai presus de articole vestimentare în tendințe, kimonourile sunt opere de artă purtabile care duc mai departe tradiții  facinante, vechi de secole, la fel ca dorurile noastre de suflet, brodate cu motive folk românești, pe care le-am plimbat cu mândrie străzile din Tokyo.

0

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi