Uncategorized

Strada Xenofon din Capitală- cascada înconjurată de verdeață, simbol al libertății absolute

October 23, 2017

La Iutta, găsim inspirație în tot ce ne înconjoară și ne gândim mereu la noi modalități de a celebra moștenirea trecutului, transformând-o într-o parte însemnată din ceea ce suntem în prezent. Nu-i de mirare faptul că inima ne crește de bucurie de fiecare dată când remarcăm faptul că alți creatori de frumos parcurg același drum cu scopul de a revitaliza tradiții și locuri care ne sunt aproape de suflet.

 

Singura stradă în trepte din București, transformată într-o frumoasă cascadă montană

 

Plimbându-ne pe strada Xenofon, strada  în trepte din capitală care a fost denumită după un cunoscut soldat și filosof grec, a fost zugrăvită în nuanțe vesele de artista Eva Radu. Sub pensonul său, strada a împrumutat din energia și culoarea unei cascade montane. Apropiindu-ne de cele 70 de trepte, aproape că ne așteptăm să auzim susurul apei și să dăm cu ochii de micile vietăți care se adăpostesc la umbra ierbii de pe mal. Viziunea artistei a dat noi tonuri și contururi unui loc ascuns al Bucureștiului care ocupa un loc de seamă în istoria sa arhitecturală.

Grație noii sale înfățișări, Xenofon a devenit o oază de relaxare în inima orașului; un loc în care creativitatea și veselia își dau mâna, îmbiindu-și  vizitatorii să mai zăbovească o clipă pe trepte și să-și adune gândurile într-un colț care pare desprins din stâncă, din inima naturii necucerite de om. Oaza urbană atrage turiști din toate colțurile țării prin tonurile vii și prin contururile sale care te trimit cu gândul la pâraiele repezi din munți.

Realizată ca un tribut adus Bucureștiului, revitalizarea străzii Xenofon are la bază un desen minunat care este în perfectă armonie cu parcul Carol situat chiar peste stradă. Împreună, ambele obiective oferă privitorilor doza ideală de culoare și bună dispoziție, încurajându-i să revină cât mai des în sânul naturii, unde vor găsi mereu alinare și refugiu.

 

Sub vraja cascadei urbane, ne reîntoarcem la Nu-Mă-Uita, colecția inspirată de natură

 

Privind strada în scări care atrage sute de curioși datorită noului său colorit vesel și a măiestriei cu care Eva Radu a recreat imaginea unei cascade montane pe niște trepte pe care toată lumea le urca și cobora fără prea multă băgare de seamă, ne-am simțit mai aproape de natură ca niciodată și am retrăit emoția pe care am simțit-o atunci când am lucrat la colecția Nu-Mă-Uita. Ne-am amintit cu drag de momentele pe care le-am petrecut în atelier, croind și modelând bucăți de piele brodate cu motive florale stilizate în nuanțe dulci, pastelate, care ne duc mai aproape de primăvara eternă ce sălășluiește în fiecare din noi.

Din pasiune pentru meșteșugărit ca-n vremuri de demult și din admirație pentru fragilitatea și frumusețea bijuteriilor pământului a văzut lumina zilei colecția Nu-Mă-Uita. Borsetele, rucsacurile și gențile mici și medii din această colecție ne trimit mereu într-o călătorie spre cele mai frumoase regiuni ale țării, unde ne pierdem și ne regăsim în grădini botanice de poveste, pe câmpii îmbrăcate-n mantii de flori sau în grădinile copilăriei, de unde mamele și bunicile noastre ne făceau cununi pe care le purtam cu mândrie în zilele de sărbătoare. Colecția este disponibilă aici. Te invităm să arunci o privire și să găsești accesoriile din piele favorite, create pentru a-ți oferi o incursiune magică în inima naturii- oriunde, oricând.

0

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi