Business pe tocuri, Meet the designer, Noutati

Femeia de afaceri Iutta – despre povestea din ultimul an

November 23, 2017

 

Dacă până acum v-am tot povestit despre colecții, genți și broderii, acum este timpul să spunem povestea din spatele poveștii. De curând am fost fericiți să aflăm că fondatoarea și designerul Iutta, Nicoleta Chirica, a fost nominalizată în secțiunea Business Woman a revistei NewsMoney, împreună cu alte femei de succes. Nu ne-am mirat deloc, noi doar ne întrebam când are să se întâmple. Și acum știm.

 

Așa cum Nicoleta și-a găsit inspirația pentru ultima colecție în Steaua Polaris, așa ne găsim și noi, cei din echipa Iutta, inspirația în ea. Dacă ar fi să-i dăm un nickname, probabil ar fi Axis Mundi. Deoarece e o mare realizare, noi nu vrem să așteptăm până la sfârșitul lui decembrie ca să facem un wrap-up al acestui an. Așadar, haideți să povestim pe scurt despre ce s-a întâmplat în 2017 la Iutta.

 

 

 

Meșteri artizani direct „în curtea vecinului”

 

La începutul acestui an am reușit să aducem producția de genți pe plan local, mai exact în inima Bucureștiului. Ni s-au alăturat, astfel, meșteri artizani foarte pricepuți și pasionați de ceea ce fac. Iar acest lucru se vede și în produsele noastre. Doamna Elena, despre care am mai vorbit și aici *, ne-a mărtusit că „Sunt fericită că lucrez pentru un brand românesc cunoscut, care se inspiră din tradițiile și obiceiurile poporului nostru. A crea doruri purtabile înseamnă a scrie o poveste menită să dăinuie în timp.”

 

 

 

 

Colecții despre românesc

 

Tot în 2017 au apărut colecțiile pe care le îndrăgiți: Nu mă uita și Polaris. De la flori albastre până la steaua Nordului, inspirația noastră nu ne-a dat pace nici măcar în somn. Ne-am jucat și altfel și am copt obiecte de ceramică atelierul Una ca Luna pe care le-am pictat, rând, pe rând, cu simbolul florii albastre.

Am dat tonul petrecerii și v-am însoțit la unul dintre cele mai așteptate evenimente de muzică din România, Summer Well, pentru care am lansat colecția de festival care-i poartă numele. Nu am vrut să păstrăm toată distracția pentru noi, așa că v-am lăsat să alegeți un tânăr designer care să creeze broderia unei genți pentru colecția Polaris.

 

 

 

Cu dor de românesc de pe alte plaiuri

 

Draga noastră Magpie, inspirată din din zborul infinit al Zeiței Pasăre, ne-a purtat către Londra, la un târg internațional care a strâns laolaltă mulți oameni minunați, fie pasionați de artă, fie personaje marcante din industria de modă sau design. Ne-a plăcut la nebunie această vacanță, așa că nu am refuzat să tragem o fugă până în Asia, la  Târgul Internațional Fashion World Tokyo . Mai multe detalii despre cum a fost găsiți în acest articol.

 

 

Un an plin de recunoștință

 

Am crescut, așadar, de la grădiniță spre aproape clasa 0, iar 2016 s-a terminat cu premiul pentru premiul Artizanul Anului și a setat tonul pentru următorul an. Bussines Review Awards au avut încredere în noi și ne-au nominalizat la Best Start-up. Am făcut parte din campania InSync Activia și ne place să credem că am ajutat mai multe femei să-și găsească balanța și liniștea interioară făcând ceea ce le place și le împlinește cu adevărat.

 

Deși v-am amintit doar pe scurt o parte dintre evenimente care au avut loc în ultimul an, există mii de lucruri care ne ajută să creștem de la zi la zi, printre care și voi, susținătorii noștri. Vă pregătim și alte surprize curând, așa că stați aproape, decembrie va fi cireașa de pe tort.

 

 

Dacă am reușit să vă trasmitem bucuria de a purta Iutta și nu știți cum să ne-o spuneți, o puteți vota în continuare pe Nicoleta aici,  în secțiunea Business Woman.

 

1

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi