Cufărul Iutta, Noutati

Hai să povestim la Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs

November 24, 2017

 

Lasă-te purtată prin lumea tradițiilor și devin-o personajul principal într-o poveste românească autentică. O expoziție care are peste treizeci de povestitori, fiecare dintre ei arhitecții propriului design. Un pop-up shop fără vânzare, dar plin de inspirație și care te face să privești cu alți ochi designul românesc – asta reprezintă Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs, care deschide porțile Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București, pe 25 noiembrie 2017. 

 

 

Noaptea albă a dorului de românesc

 

Evenimentul este organizat de echipa Asociației Atelierul de Creație, sub tutela Revistei Atelierul, promotori ai consumului de cultură, prieteni tare dragi nouă, cărora le-am răspuns cu bucurie invitației de a participa la această noapte albă. În această seară de toamnă, noi ne transformăm în naratorii unei povești magice: povestea colecției Polaris. Gențile, cizmele și brâurile noastre vor să fie înțelese. Așadar, vom despica firul în patru și vom trece dincolo de aparențe și de design-ul frumos, către tărâmul inspirației românești și ceea ce se întâmplă în spate. Această povestire este una interactivă pentru ca, la rândul tău, din ascultător să devii narator. Așa cum steaua Nordului are rolul de călăuză a drumeților, așa vrem și noi să te ajutăm să privești produsul ca pe o artă, nu ca pe un obiect.

 

Colecția Polaris a apărut ca o nevoie de a inspira printr-o energie dătătoare de viață. Magia stelei Polaris vine din faptul că ea rămâne nemișcată în timp ce celelalte stele gravitează în jur. Datorită poziției sale fixe, ea își împrăștie lumina asupra călătorilor și îi ghidează, le conduce pașii și îi ajută să ajungă acolo unde își doresc. Steaua cu opt colțuri, un laitmotiv în cultura tradițională românească, și-a proiectat astfel puțin din strălucirea ei asupra produselor Iutta.

 

 

Colecția Polaris la #blanchenuit

 

Polaris strânge laolaltă genți, încălțăminte și accesorii care îndeamnă la redescoperirea eului interior. Nuanțele de crem, gri cenușiu, maro, verde imperial și bleumarin, împreună cu influențele folk românești își vor pune amprenta atât în garderoba, cât și în viața ta. Însoțitoarea perfectă în zilele lungi și întunecate de toamnă și iarnă, Polaris promite să te acompanieze în aventurile tale pretutindeni.

 

Am adaptat tradiția culturală românească la contemporan și am adăugat pasiune și iubire – așa au luat naștere gențile din piele brodată pe care le vei putea întâlni la Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs. Pe lângă acestea, rucsacul cu motiv celest Ghid al Nordului (*hiperlink) își va pune amprenta asupra ta, fie că îți dorești să călătorești în jurul lumii ori să îți găsești drumul spre casă. Tot ceea ce trebuie să faci este să te lași cucerită de farmecul stelei Polaris și să îți găsești propriul tău axis mundi.

 

 

Amintiri reinterpretate – cu și despre România

 

În cadrul acestei expoziții, Iutta este fericită să fie alături de Școala de Bijuterie Contemporană Assamblage, care își va prezenta o parte a expoziției de bijuterie Camera Lucida. Această expunere este dedicată comemorării a 100 ani de la încheierea Primului Război Mondial și creionează un tablou al dramatismului anilor 1914-1918. Artiștii din cadrul acestui proiect și-au propus să aducă la viață bijuteriile, le-au oferit capacitatea de a comunica vizual și de a stabili o relație emoțională cu tine.

 

Accesorii, bijuterii, pictură, sculptură, design, arhitectură, modă – toate acestea vor fi înfățișate la #blanchenuit de către artiști și producători culturali. Dacă ești curioasă să vezi cum fiecare obiect poate avea o personalitate proprie și dacă ești pregătită să îmbini tactilul cu vizualul și să te scufunzi în design românesc, atunci Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs  este locul unde trebuie să ajungi.

 

 

Susține designul românesc alături de Iutta

 

Scopul nostru este acela de a folosi influențele tradiționale românești într-un mod contemporan și de a aduce aminte românilor de frumusețea trecutului nostru. De aceea credem cu tărie în poveștile noastre, în tine, clientul nostru, dar și în ceilalți artiști care, alături de noi, scot în evidență frumusețea a tot ceea ce înseamnă românesc prin lucrările lor. Te invităm așadar la #blanchenuit să trecem împreună prin dor, iubire, pasiune și să cinstim România.

 

Ne vedem sâmbătă seară, pe 25 noiembrie, între orele 19:00 și 02:00, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.

0

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi