Cufărul Iutta

Legende despre Moș Nicolae și cadouri de pus în ghetuțe

December 5, 2017

Dacă în urmă cu câteva zile vorbeam despre Sfântul Andrei (dar mai ales despre cum putem să ne cunoaștem ursitul), acum e timpul să ne întoarcem în copilărie, să renunțăm la a ne mai ghici norocul și să ne bucurăm de lucrurile mărunte. În caz că ai uitat să te entuziasmezi de Moș Nicolae așa cum o făceai la 10 ani, noi suntem gata să îți amintim.

 

Povestea lui Moș Nicolae

Îmi aduc aminte când eram la săniuș și l-am întrebat pe tata când vine Moș Nicolae. Iar el mi-a răspuns că vine chiar în seara aia. Asta se întâmpla când eu aveam 5 ani și, deși nu mai sunt un copil mic și nici nu mai am bucle zurlii, în fiecare dimineață de 6 decembrie mă uit, naivă și curioasă, la ghetele din hol.

Bineînțeles că legenda merge cu mult muult înainte să mă nasc eu. Se spune că Sfântul Nicolae a ajutat trei fete sărace să se mărite. Atunci când ajungeau la vremea măritișului, el lăsa la ușă un săculeț cu aur, însă când a venit rândul celei de-a treia, tatăl lor a stat de pază ca să afle cine este binefăcătorul fetelor. Atunci, Nicolae s-a urcat pe acoperiș și a dat drumul săculețului cu aur prin hornul casei drept într-o şosetă agăţată la uscat pe şemineu. Astfel a apărut tradiţia cadourilor puse în pantofi. Cei trei săculeţi cu aur au devenit simbolul Sfântului Nicolae, sub forma a trei bile de aur.

 

De atunci, fiecare copil își pregătește cu grijă cizmulițele și ghetuțele. Se spune că Moș Nicolae știe cine a fost sau nu cuminte doar uitându-se pe geam. Astfel, copiii neascultători primesc o nuielușă care să le amintească să fie cuminți și să asculte de părinți.

 

Fii Moș Nicolae pentru o zi. Ce pui în ghetuțe?

După cum bine știm, Moșul are nevoie de ajutoare. De aceea ne-a lăsat pe noi să purtăm mai departe tradiția și să îi bucurăm pe cei dragi în dimineața de 6 decembrie. Dar ce punem în ghetuțe? Se spune că „Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face.”. Noi ne-am gândit să transformăm acest proverb într-unul pozitiv: ce ție îți place, fă cadou. Așadar, am pregătit pentru voi o listă de cadouri pe care dacă ți-ar plăcea să le primești, cu siguranță le poți da mai departe.

 

 

Portofelul cel de toate zilele

Portofelele din colecția Dor de românesc sunt cadoul perfect de Moș Nicolae. Accentele folk inspirate din tradițiile românești vechi amintesc de copilărie, de fericire și de inocență. Așadar, dacă vrei ca darul tău să inspire „acasă”, aceasta este alegerea ideală.

 

 

Ghete în… ghete?

Pentru persoanele cu adevărat speciale din viața ta, ce lucru mai frumos ai putea să oferi decât o altă pereche de ghete, gata să fie umplute de dulciuri de la Moș Nicolae? Ghetele din piele cu broderie Polaris vor fi, cu siguranță, un cadou de neuitat.

 

 

Rucsacul cu mandarine

Dacă o pereche de papuci nu e îndeajuns de încăpătoare, nu te limita! Pune ghetele în rucsac și umple-l cu mandarine și dulciuri. Ce mod mai bun de a arăta cuiva cât de cuminte a fost?

 

 

 

 

Pentru cei cuminți, dar pretențioși

Dacă, totuși, nu ești sigură că darurile de mai sus i-ar mulțumi și pe cei mai pretențioși, noi avem soluția. Oferă un gift voucher și nu vei da greș!

 

0

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi