Cufărul Iutta, Meet the designer, Noutati

Motive de recunoștință + giveaway la final de 2017

December 29, 2017
read time: 5 min

Odată cu trecerea Crăciunului, ne-am trezit și entuziasmate și melancolice. Melancolia ne-a găsit, așa cum se întâmplă mai mereu, la sfârșitul anului, privind în urmă la tot ce am realizat, la micile și marile lucruri care ne-au schimbat și mai ales, la cât de multe am reușit să învățăm. Pe de cealaltă parte, melancolia nu are nicio șansă să întreacă entuziasmul pentru că de abia așteptăm să ne avântăm în 2018 și, alături de voi, să cucerim lumea. Ok, ok, entuziasmul chiar e un pic cam mare, dar sperăm măcar pe voi să vă cucerim cu toate planurile pe care ni le-am propus.

 

 

Din vorbă în vorbă (mai ceva ca la o șezătoare), aici, la Iutta, am început să ne spunem poveștile de viață, bunele și relele prin care a trecut fiecare, despre 2017, despre 2018, dar totuși  ceva nu era complet. Și ne-am dat seama ce ne lipsește: purtătoarele de dor. Și atunci ne-a venit ideea! Facem un giveaway! Premiul sunt preaiubitele mânuși din piele brodate, pe care le poți avea dacă răspunzi pe pagina noastră de Facebook la provocarea: Tu pentru ce ești recunoscătoare la final de 2017?

 

 

Cât timp vă gândiți voi, hai să vă spunem cam prin câte a trecut Iutta anul trecut.

 

Am sfârșit 2016 cu o mare bucurie. Iutta a primit premiul pentru Artizanul Anului de la Revista Atelierul și, totodată cu acest premiu, neoficial vorbind, am primit și mult mult noroc care a fost alături de noi în aceste ultime 12 luni.

 

Și am trecut în 2017 în același ton, fiind nominalizați la secțiunea Best Start-up la Business Review Awards. Ce înseamnă acest lucru? Cei de la Business Review spun că acest premiu recunoaște doar cele mai promițătoare start-upuri, cele care au potențialul de a aduce o schimbare majoră în industrie. Și ne-am bucurat tare mult că e vorba despre noi.

 

 

 

 

Fondatoarea Iutta, Nicoleta Chrica, a devenit ambasador Activia și și-a spus povestea alături de alte femei care și-au găsit drumul în viață prin echilibru și armonie interioară, precum Ioana Uretu, fondatoarea Cărți, Dulciuri și Flori sau Andreea Lițescu, pilot și comandant la WizzAir. Totul a avut loc în campania InSync, al cărei scop a fost acela de a inspira femeile de pretutindeni să își găsească propriul loc și propria cale.

 

 

 

Tot la începutul lui 2017 am reușit să aducem producția de genți pe plan local, mai exact în inima Bucureștiului. A fost o mare realizare pentru noi, mai ales că am cunoscut niște oameni extraordinari, precum doamna Elena, artizani de seamă care acum fac parte din familia Iutta și care ne ajută să ducem dorul de românesc mai departe.

 

 

 

Și din punct de vedere creativ ultimul an a fost unul de excepție. Am copt obiecte de ceramică cu atelierul Una ca Luna pe care le-am pictat, rând, pe rând, cu simbolul florii albastre. Așadar, am început o linie de ceramică (pe care neapărat o dezvoltăm în anul ce urmează), o completare a colecției de genți cu flori brodate. Cu Nu mă uita am zburat pe alte plaiuri, la Pure London și la târgul internațional Fashion World Tokyo și am reușit să ducem, dincolo de granițele noastre, românescul autentic.

 

 

 

 

În timp ce noi lucram cu spor la Polaris, tot așa de cu spor se dădea sfară-n țară (sau  mai bine zis pe Facebook) că Iutta caută un pasionat de design. Pentru ce? Pentru a reinterpreta grafic simbolul central al ultimei colecții Iutta, Steaua Nordului. Am vrut un suflet proaspăt în colecție, așa că am lăsat comunitatea Iutta să voteze. Designul câștigător a fost ales de voi, dragi purtătoare de dor, și astfel am creat geanta Polaris, de referință pentru colecția cu ce-i poartă numele.

 

 

 

 

Ne-am dat seama că te vrem alături de noi, exact în același loc unde au șezut înainte produsele tale Iutta, pe care le-am împachetat cu grijă și le-am trimis spre tine. Așa că am redeschis porțile showroom-ului nostru și am sărbătorit, în spirit românesc, Ziua Națională a României. Am stat la șezătoare, am glumit și am povestit despre genți, pantofi, stele și Polaris și am meșterit stele din macrame. V-a plăcut la fel de mult ca și nouă?

 

 

În același ton în care s-a terminat și 2016 ne-a găsit și acest sfârșit de an. Am fost cele mai fericite să aflăm că fondatoarea și designerul Iutta, Nicoleta Chirica, a fost desemnată Business Woman 2017 de către revista NewMoney. Un minunat cadou de Crăciun, nu-i așa?

 

 

Pas cu pas spre 2018

 

Dacă 2017 a fost un an plin, 2018 va fi și mai și. Ne-am luat multă energie din tot ce am făcut și învățat până acum și suntem gata gata să pornim din nou. Așa cum am mai spus, ne vom extinde liniile de creație. Astfel, ne propunem să trecem granițele României cât mai des și să ne extindem pe plan internațional, să ducem tradițiile românești cât mai departe posibil.

 

 

 

Și odată cu toate aceste planuri mari, avem nevoie și de multă pasiune. Care vine din oameni! Deci, tot în 2018, ne mărim echipa și căutam pasionați și creativi cu care să punem țara la cale. Aici vei găsi oportunitățile disponibile.

 

Acum că vedem negru pe alb tot ce a fost și tot ce va urma mai rămâne un singur lucru, cel mai important lucru fără de care Iutta nu ar fi existat: tu. Fiecare purtătoare de dor care a pășit alături de noi, prin produsele și poveștile noastre, în această călătorie românească: pe tine ne dorim să te facem fericită. Iar prin fericirea ta, Iutta va răspândi fericire în toate colțurile lumii.

 

 

 

„Simt că produsele Iutta spun autenticitate și mândrie. Atunci când le port, când îmi port cultura, mă simt încrezătoare și cred că reușesc să comunic asta și celorlalți. Mă bucur enorm de mult că pot să mă simt astfel zi de zi!”Ioana, o dragă purtătoare de dor

 

Noi avem o responsabilitate de a duce tradiția mai departe printr-o împletire armonioasă cu inovația și de a răspândi bucuria de a purta Iutta peste tot în lume. Suntem recunoscătoare pentru tot ce am reușit să creăm împreună în ultimul an.

 

Tu pentru ce ești recunoscătoare la final de 2017? Lasă-ne raspunsul tău aici.

 

3

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi