Cufărul Iutta, Folclor în jurul lumii, Meet the designer

Creatori de modă români inspirați de portul național

March 26, 2018
read time: 3 min

De curând am vorbit despre creatori de modă internaționali care și-au inspirat colecțiile din tradițiile românești. Dacă designeri renumiți precum Dior, Oscar de la Renta sau Valentino au fost fascinați de motivele românești, nu e de mirare că există mulți designeri români care au recurs la aceeași sursă de inspirație.

 

Deja știm că garderoba ta nu duce lipsă de dorul de românesc și că steaua nordului, floarea de nu-mă-uita și pasărea măiastra îți sunt simboluri cunoscute. De aceea am selectat o serie de branduri românești care se potrivesc de minune cu gențile, pantofii și accesoriile Iutta.

 

Adrian Oianu 

Adrian Oianu este unul dintre creatorii de modă care se mândrește cu portul național și care se bucură de un renume în acest domeniu. În colecțiile sale vei găsi cămăși, fuste, jachete, mantouri, rochii și veste, toate cu un design aparte, ușor de recunoscut oriunde. Ne place la nebunie viziunea lui autentică și credem că și ție o să-ți placă.

Sursă: www.larevista.ro

Valentina Vidrașcu  

Creațiile Valentinei îmbină într-un mod sublim motivele tradiționale românești cu siluete moderne. De asemenea, aici poți găsi ii deosebite, precum ia de aur sau de argint ori ia Regina Maria (care merge perfect cu geanta Regina Maria).

Sursă: www.petocuri.ro

Dorin Negrău 

 

Queen Blouses Romaine este numele uneia dintre colecțiile pe care Negrău le-a prezentat la New York și pe care o adorăm. El reușește să reinterpreteze portul național într-o manieră aparte, transformându-și, astfel, colecția într-o poveste. O poveste care merită purtată și dusă mai departe!

Sursă: www.ziardecluj.ro

Lana Dumitru

Îți aduci aminte de ștergarele bunicii? Dar de excursiile la cimitirul vesel de la Săpânța? Lana este cea care îți va potoli dorul. În piesele sale regăsești motivele de pe ștergare și desenele de la Săpânța, toate imprimate digital. Cu siguranța un must-have!

Sursă: www.shoplana.tictail.com

Andra Clitan

 

Amprenta românească din colecțiile Andrei Clitan vine din zona Maramureșului. Hainele sale au o croială modernă și fac trimiteri la tradițiile noastre prin broderii și mărgele atent aplicate. Prin urmare, dacă ești în căutare de ceva îndrăzneț, dar care să păstreze misterul românesc, acesta este designerul pe care trebuie să-l vizionezi.

Sursă: www.alistmagazine.ro

Corina Vlădescu 

 

Știi ce se potrivește cu gențile Nu-mă-uita? Piesele cu broderii manuale de la Corina Vlădescu. O combinație de autohton cu tradițional, hainele Corinei sunt parcă rupte din povești. Ori, mai bine zis, din pozele fashionistelor de pe Instagram. De fapt, nici nu ne putem hotărî!

 

Ingrid Vlasov 

 

Dacă tot vorbim de asortări, creațiile marca Vlasov merg mână în mână cu … gențile NEO; în special colecția „I feel love”, pe care Ingrid i-a dedicat-o lui Constantin Brâncuși. Așa-i că avem dreptate?

Andra Andreescu 

 

„Back to traditions” se intitulează colecția cu origini românești a Andrei. De ce este aceasta specială? Datorită inserțiilor de macrame, a broderiilor, a aplicațiilor de dantelă, dar și datorită țesăturilor din care piesele sunt realizate.

 

 

 

 

Izabela Măndoiu

 

Izabela Măndoiu este un tânar designer român care iubește cultura românească. Creează piese vestimentare contemporane și integrează în ținute motive tradiționale într-un mod magic. Creațiile sale includ simboluri românești și țesătur​i​ ​realizate ​manual.

 

Suntem foarte curioase ce ai ales! Așa că nu uita să ne trimiți poze împreună cu dorurile tale.

2

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi