Uncategorized

Cum îngrijim produsele din piele?

April 2, 2018

Cu toții avem cel puțin un accesoriu din piele la care ținem enorm și pe care vrem să-l păstrăm aproape pentru veșnicie. Fie că ne leagă de locuri și persoane dragi nouă și de evenimente pe care am da orice să le retrăim măcar o dată sau pur și simplu ne încântă cu particularitățile lor în materie de design, gențile și încălțările din piele pe care le prețuim merită tratamentul special de care au nevoie pentru a-și menține frumusețea ani la rând.

Tot ce trebuie să știi despre ritualul de îngrijire 

 

Așadar, cum îngrijim produsele din piele? Multe purtătoare de dor ne-au adresat această întrebare, așa că am hotărât să oferim un răspuns detaliat care să te ajute să ai grijă de colectia ta de genti de piele care-ți sunt aproape de suflet.

Cum curățăm accesoriile din piele?

 

La fel ca orice alt obiect de preț pe care-l sorbim din priviri chiar și după o perioadă îndelungată de la achiziție, fiecare accesoriu din piele trebuie tratat cu atenție zilnic. Un ritual de îngrijire bine pus la punct ne poate scăpa de mari neplăceri care pot ruina aspectul unui accesoriu din piele, ca de pildă o pată veche sau o cută rămasă neobservată. O dată la câteva zile, este indicat să curățăm pielea de praf folosind o lavetă moale de bumbac pentru articolele din piele normală sau lăcuită sau o perie moale pentru produsele din piele întoarsă.

 

În cazul în care ai depistat o pată pe suprafața genții tale preferate din piele, nu dispera. Sunt mai multe remedii la care poți apela pentru a scăpa de astfel de imperfecțiuni. Spre exemplu, câteva picături de șampon dizolvate într-un bol cu apă te pot ajuta să elimini murdăria de pe mânere sau de la colțurile genții. Tot ce trebuie să faci e să înmoi o lavetă în soluție, să o storci și să ștergi zonele cu probleme fără să insiști prea mult asupra lor. Obiectele din piele naturală mai pot fi curățate și folosind un amestec de bicarbonat de sodiu și zeamă de lămâie în părți egale. Pasta astfel obținută se aplică pe pată și se lasă să acționeze câteva minute, după care se îndepărtează cu un prosop de bumbac înmuiat în apă călduță.

 

 

De asemenea, există o sumedenie de trucuri la care poți apela pentru a revitaliza orice articol din piele întoarsă. Astfel, știm de la mamele și bunicile noastre că petele de lichid pe astfel de suprafețe se scot cu pudră de talc, în timp ce murdăria uscată dispare dacă tratăm zona cu oțet alb. După ce pielea se curăță complet, o putem reîmprospăta folosind o perie rigidă. Dacă nu ești dispusă să folosești soluții preparate în casă pentru a-ți curăța produsele din piele, află că ai multe alte optiuni la îndemână.

 

Pentru pielea întoarsă poți folosi spray-uri speciale rezistente la apă care se aplică la fiecare două-trei luni pentru a îndepărta orice fel de pată și a preveni “îmbătrânirea” prematură. Pentru pielea normală și cea lăcuită există o sumedenie de creme speciale care țin petele la distanță, previn apariția cutelor inestetice și îi conferă un luciu atrăgător. În cazul în care alegi să-ți prepari singură soluțiile de curățat, fii atentă la dosaj și la modul de aplicare. Indicat ar fi să distribui amestecul pe o suprafață foarte mică și cât mai puțin vizibilă, pentru a evita eventualele neplăceri.

De asemenea, nu uita că anumite tipuri de piele necesită o îngrijire specială. Articolele confecționate din piele de reptilă sau de porc trebuie protejate aplicând un strat de silicon incolor o dată la câteva luni pentru a le menține suplețea și a preveni apariția cutelor.  În ceea ce privește interiorul, nu uitați să goliți geanta și să aspirați impuritățile cât de des posibil. O dată pe lună, vă recomandăm să curățați căptușeala cu o cârpă înmuiată în apă călduță în care ați turnat în prealabil câteva picături de șampon. La finalul operațiunii, lăsati interiorul să se usuce natural.

 

Cum se depozitează gențile din piele?

 

Depozitarea genților este un alt aspect pe care ar trebui să-l tratăm cu mare atenție. Pentru a preveni deformarea lor, este indicat să le dedicăm poșetelor noastre un raft întreg. Astfel, nu vor fi înghesuite și-și vor păstra forma inițială. Ideal ar fi să le depozităm în cutia în care am primit-o la cumpărare. Aceleași recomandări sunt valabile și pentru ghetele și cizmele preferate. Pentru a preveni apariția cutelor, este bine să le umplem cu hârtie sau cu material textil moale, preferabil bumbac. Astfel, articolele tale din piele vor fi mai puțin susceptibile deformării.

Pielea este un material rezistent, cu personalitate, peste care anii trec frumos dacă este tratat corespunzător. Gențile vintage în stare excelentă, realizate acum câteva decenii, pe care le admirăm împreună la mai toate târgurile la care participăm cu dorurile noastre, transmit o mie de cuvinte despre grija posesoarelor față de accesoriile lor cele mai de preț. Ce-ar spune geanta ta despre tine?

1

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi