Cufărul Iutta

Recomandări Iutta. Evenimente în București

April 14, 2018

După aceste sărbători ne-am potolit puțin dorul de casă și ne-am întors la București puse pe fapte mari. Marea bucurie a fost să vedem că vremea este de partea noastră și că atmosfera unei capitale primăvăratice s-a întors. Și întocmai cum a prins viață în parcuri, în București s-a dat tonul la evenimente! Nu vrem să ratezi nimic, așa că ți-am pregătit câteva sugestii de locuri pe care le poți vizita, evenimente la care poți participa sau activități pe care le poți încerca, toate în săptămâna următoare.

Curs de ceramică

Vrei să te deconectezi și să te simți liberă? Îți recomandăm să iei un curs de ceramică ArtTime și să descoperi bucuria creației. Cursul este împărțit în 3 întâlniri: prima are loc luni, unde vei învăța procese tehnologice și vei face o schiță, a doua întânire este pe 23 aprilie, destinată modelajului în lut pornind de la schiță, și a treia vine pe 30 aprilie cu culori și inspirație. Ne-am bucura tare mult să vedem obiecte din ceramică de la tine, mai ales că știi deja cât de mult ne plac.

Eveniment Dor Regal 

Bineînțeles, acest eveniment este de suflet pentru noi și sperăm că vei fi alături de noi. Iutta împlinește cinci ani de când a luat naștere și am pregătit o seară de neuitat la Galeriile Artmark, pe 17 aprilie, ora 19:00. Ce te așteaptă acolo? În primul și în primul rând, o nouă colecție! Dor Regal înglobează creațiile din prima colecție a Nicoletei Chirica, designer-ul Iutta, și e o emblemă a reconectării cu trecutul și a evoluției, în același timp. Vom rememora și vom povesti despre ultimii ani care au trecut, ne vom încânta privirile cu motive baroque, vom bea vin prezentat de un maestru somelier, toate pe acorduri de harpă. Avem și niște surprize pentru tine!

Casele și muzeele artiștilor moderni

Mai ții minte articolele despre vilele și casele din București pe care le îndrăgim? Dacă ești o visătoare, sau pur și simplu o curioasă, și te ademenesc clădirile capitalei, avem pentru tine o veste bună. Asociația Pași spre Artă organizează un tur cu ateliere, case sau muzee în care au locuit artiștii din perioada modernă. Printre ei se numără pictorul Luchian și una dintre sursele noastre de inspirație, Constantin Brâncuși. Acest tur are loc pe 21 și 22 aprilie.

Jazz în biserică

Poate că ai auzit de Jazz in the Church, poate că au mers prietenii tăi sau chiar tu. Oricum ar fi, trebuie să ajungi din nou! Între 19 și 22 aprilie, biserica Lutherană se transformă într-o scenă cu artiști jazz de amploare, aduși din peste 10 țări, de pe 4 continente. Ce mod mai bun de a-ți termina seara decât cu o adiere de jazz într-un loc superb?

Muzeul antreprenoriatului 

Acest eveniment are ca tematică 100 de ani de antreprenoriat în România. De ce să participi? Dacă ești un antreprenor, te interesează domeniul sau pur și simplu susții firmele românești, Muzeul Antreprenoriatului te invită să sărbătorești spiritul antreprenoriatului autohton. În anul Centenar al României Mari, 30 de antreprenori români, reprezentanți de succes ai generației lor, vor vorbi despre provocări, soluții, economia locală și multe altele. Programul de vizitare este începând cu 18 aprilie, până pe 21 aprilie.

V for Vintage 20 

V for Vintage revine în al 10lea an, pe 21-22 aprilie, la The Landmark. Nouă ne place la nebunie acest eveniment, mai ales că avem amintiri de suflet legat de el. La ultima ediție a acestui târg ne-am prezentat draga colecție Polaris, pe care acum o știi atât de bine. Ca întotdeauna, vorbim despre design vestimentar, accesorii și bijuterii, vintage autentic și design de obiect, toate aduse laolaltă de 100 de designeri contemporani, 10 colecționari de vintage autentic și 3 universități de arte și design. Ne vedem acolo?

Regele moare de Eugène Ionesco 

O piesă de referinţă a literaturii contemporane, Regele moare va fi jucată pe 18 aprilie, la ora 19:30, la teatrul național I.L.Caragiale. Aici vei da peste o poftă de viață și vei înțelege incapacitatea omului de a se înțelege cu moartea. „Spectacolul este un elogiu al acestei inconștiențe numită viață.” Noi suntem extrem de curioase, deci vom fi acolo. Sperăm că și tu!

Concert românesc în patru 

Ada Milea, Anca Hanu, Bobo Burlăcianu și Cristi Rigm se întâlnesc la unteatru pentru un concert care se anunță a fi nemaipomenit. Când? Tot pe 18 aprilie, însă de la ora 21:00. Recomandăm cu drag o seară pe sunete românești, atât de autentice și frumoase.

 

1

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi