Cufărul Iutta, Meet the designer

Cum a fost la evenimentul aniversar Dor Regal

April 23, 2018

Cinci este un număr al centrului, al armoniei și al echilibrului. Iar de curând cinci ne-a adus o mare mare bucurie, pe care am sărbătorit-o cu tine: cinci ani de broderii românești Iutta. Iile vechi de zeci de ani, gențile cu motive baroque și privirile curioase, dar entuziasmate, au rămas în gândurile noastre. De aceea vrem să-ți povestim despre evenimentul aniversar cu prilejul căruia am lansat colecția Dor Regal.

Unde, când, ce?

Imediat trece o săptămână de când, pline de emoție, speranță și entuziasm, plecam de pe I. L. Caragiale nr. 7 la Galeriile Artmark,. Iar sentimentul a rămas cu noi chiar și acum, când scriem despre asta. Marți, 17 aprilie, puțin înainte de ora 19, priveam cu nerăbdare minutele și făceam ultimele pregătiri înainte ca tu să ajungi. Și nici nu mai știm cât a trecut până ne-am găsit înconjurate de peste 300 de oameni: purtătoare de dor, oameni pasionați de povești românești și persoane din industria creativă și de business.

Totul s-a petrecut într-un decor de poveste realizat dintr-o instalație de ii vechi de peste zeci de ani din Livada cu rochii și cadre cu momente surprinse din istoria Iutta care ne-au umplut dorul de românesc. Printre tablouri cu portrete serioase și cu peisaje primăvăratice te-am lăsat să descoperi simbolurile eleganței și măreției regale din ultima noastră colecție. Și mare ne-a fost plăcerea când ți-am citit entuziasmul din privire!

 

Am râs, am povestit, ne-am amintit, am savurat eclere, tarte cu căpșuni și nu numai. Am fost purtate prin întreaga experiență a degustării vinului de către maestrul somelier Horia Hasnaș, toate pe acorduri sublime de harpă. Iar cel mai mult ne-am bucurat pentru că am făcut asta alături de tine.

Despre Dor Regal

Colecția Dor Regal înseamnă în același timp o reîntoarcere la origini, dar și o evoluție. Nicoleta Chirica, fondator și designer Iutta, și-a găsit inspirația în geanta din lemn de cireș, sculptată cu motive baroque alături de tatăl ei, geantă care a avut un loc de cinste la evenimentul aniversar și de care ne-am amintit cu drag.

„Am preluat motive baroque din prima colecție Spirit Eflorescent și le-am adaptat prin noi forme și culori aparte. Ceea ce mi-am propus prin realizarea acesteia este să aducem un omagiu începuturilor Iutta, iar purtătoarele să se simtă cu adevărat speciale atunci când poartă eleganța simbolurilor regale.” spune Nicoleta.

 

Dor de Moldova, o câștigătoare

 

Îți aduce aminte de concursul pe care l-am organizat înainte de eveniment? Am adunat toate favoritele purtătoarelor de dor din cinci colecții Iutta și am pornit în căutarea genții pe care o preferați cel mai tare. Iar dintre Dor de Moldova, Magpie, Dor de Ducă, PIE și Polaris, câștigătoare a ieșit… Dor de Moldova!

Deși nu avem nici un dubiu că fiecare geanta este iubită și apreciată, am fost foarte emoționate să aflăm că dorul încă există, chiar și cinci ani mai târziu, și că povestea românească pe care tot încercăm să o spunem nu s-a pierdut. Și dacă înainte am vorbit despre eclere și alte prăjituri, acum este timpul să ne amintim tortul! Pentru că așa a fost anunțată câștigătoarea concursului nostru (dar și pentru că a fost incredibil de bun).

Toate creațiile din colecția Dor Regal și informații despre acestea vor fi disponibile pe www.iutta.ro. Și promitem că asta o să se întâmple cât mai curând!

2

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi