Călator cu dor, Cufărul Iutta

Unde plecăm de 1 mai

April 27, 2018

A fost o lună plină de împliniri și emoții, am aniversat cinci ani de povești brodate Iutta, am lansat o nouă colecție inspirată de motive baroque, Dor Regal, (care btw va fi disponibilă în shop de săptămâna viitoare) și ne-am adunat la Galeriile Artmark pentru a ne bucura de toate, împreună. Și cum altfel să sfârșim un aprilie atât de frumos dacă nu printr-o mini vacanță în spirit românesc. Dacă încă nu te-ai decis ce să faci de 1 mai, noi am pregătit o listă de locuri din România care merită vizitate. Și ca un bonus, pentru fiecare loc îți sugerăm și un accesoriu pe care să-l iei cu tine.

 

Dor de Ducă în Delta Dunării

 

Despre Delta Dunării am tot citit și auzit încă de când eram mici, am văzut poze, iar unii dintre noi chiar am vizitat acest loc magic. Însă, dacă ai fost deja, știi că doar prezența în Deltă poate să-ți ofere o experiență veridică. În acest loc magnific, supranumit și Raiul păsărilor și a peștilor, poți să te plimbi cu barca pe canale și lacuri, să încerci bucătăria locală și să asculți freamătul naturii. Și pentru că este într-adevăr un loc pe care nu poți să îl uiți, noi recomandăm să-ți iei rucsacul Dor de Ducă, din colecția Nu-mă-uita.

 

Sursă: www.economica.net

 

Cu Magpie prin Colibița

 

Colibița este locul unde marea s-a mutat la munte. Situată în Bistrița-Năsăud, la poalele Munţilor Călimani şi Bârgău, acest mic loc este ceva cu totul și cu totul aparte. În plus, studii recente au arătat că în Colibița aerul concurează la puritate cu cel din Alpi. Ce poți face acolo? În primul rând poți lenevi toată ziua, bucurându-te de priveliștea superbă din jur. Dacă ești pasionată de cățărat, poți să dedici o zi vârfului Bistricior, care se ridică la 1.990 de metri. Bineînțeles, indiferent de cum alegi să îți petreci ziua, seara te poți plimba alături de Magpie pe marginea lacului.

 

Sursă: www.livearad.ro

 

La braț cu Polaris, în jur cu Lacul Vida

 

Lacul Vida din Drobești este un lac cu apă de o culoare care te duce cu gândul instant la zonele tropicale, cu peşteri neexplorate și cu păduri şi stânci impresionante. Denumit şi “Minunea ascunsă a Bihorului”, în mijlocul său este amenajat un deversor, care creează impresia unui imens vârtej ce te va lăsa fără cuvinte. Pe noi ne-a dus cu gândul la geanta rotundă crem Polaris.

 

Sursă: Pamela Loredana Sîrbu

Amor nemuritor în Viscri

 

Dacă preferi să eviți aglomerația pe care riști să o întâlnești aproape peste tot în acest weekend prelungit, trebuie neapărat să mergi în Viscri, Brașov. Cum ajungi acolo? Pe un drum neasfaltat de vreo 20 de minute cu mașina, tmp în care n-o să poți să-ți iei privirea de pe fereastră. Iar odată ce ajungi acolo, dorul tău de românesc se va potoli atunci când vei vedea cetele de vaci care se întorc agale acasă sau bătrânii care se adună la taifas pe băncuțele din fața porții. Înțelegi de ce trebuie să mergi acolo alături de Amor nemuritor?

 

Sursă: www.aventurescu.ro

Cu iubire în Săpânța

 

Ia-ți rucsacul Sabasioz din garderobă și fugi în … Maramureș. Cimitirul Vesel din Săpânța este o carte a vieții și a morții, o carte care îți va face mare plăcere să o citești și să o trăiești. Înconjurat de munții Carpați, meșterii maramureșeni au transformat acest mic loc într-un spațiu al regăsirii de sine și al frumosului. Iar după ce te binedispui aici, poți să îți continui vacanța încercând mâncarea tradițională din zonă și vizitând Maramureșul.

 

Sursă: www.hoinariromani.ro

Steaua Polară prin Roșia Montană

 

De Roșia Montană cu siguranță ai auzit, poate chiar ai și vizitat-o. Însă știai că aici s-au descoperit peste 100 de kilometri de galerii romane şi galerii medievale, unice in lume? Mai mult decât atât, se spune că aurul a fost prima oară descoperit aici de către o femeie pe nume Cotroanța care venea cu caprele pe un deal numit Chernic. Noi spunem să îți iei borseta Steaua Polară și să pornești la pas prin Roșia Montană.

 

Sursă: www.rosiamontana.world

 

 

 

 

2

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi