Cufărul Iutta, Noutati

Expoziții de artă în aprilie

April 18, 2018
read time: 3 min

Ne plac lunile de primăvară pentru că, odată cu căldura, vin și multe evenimente. Și ce poate fi mai frumos decât să-ți petreci timpul liber prin galerii, expoziții și locuri pline de cultură? Chit că mai este puțin din aprilie, noi am găsit o serie de activități pe care nu trebuie să le ratezi la sfârșitul acestei luni.

 

One Night Gallery 

Pe 21 aprilie,pe strada Barbu Văcărescu 162, la Verde Stop / Halle, începe a patra ediție din One Night Gallery. Ce vei găsi aici? Creatori români talentați care combină arta cu realitatea virtuală și dau naștere la proiecte fascinante. Până acum am văzut graphic design, tipografie, lettering și street art, iar în această sâmbătă Livia Fălcaru își va prezenta lucrările adune sub numele Love. Într-o lume în care tehnologia ne-a acaparat viețile, ne face mare plăcere să vedem cum unii oameni își găsesc inspirația din ea și o transformă în artă. Ne vedem acolo?

Anca Poterasu Gallery 

O mică galerie de artă de pe Str. Plantelor nr. 58 ne-a atras atenția. În această perioadă, până pe 3 mai, la Anca Poterasu Gallery găsim expoziția “To restore or how the stable structures need frail gestures” , adică  „A restaura sau cum structurile stabile au nevoie de gesturi fragile”, a artistei Adelina Ivan. Și pentru că arta are sens tocmai atunci când e interpretată într-o manieră personală, te lăsăm pe tine să vezi ce sentimente îți va trezi această expoziție.

 

Halucinarium Loft

Continuăm seria expozițiilor cu „Eu nu emit carbon”. Aici pictura, arta decorativă, bijuteria și muzica se îmbină într-un mod aparte și „își depășesc rolurile estetice si semantice devenind unde de șoc pentru cei care vor să se trezească, să prindă valul schimbării și să se lase purtați în viitor.” Poți să o vizitezi până pe 29 aprilie, la Halucinarium Loft.

Sursă: www.elle.ro

Mobius Gallery

Hidden sorrows: Roma stories este un exercițiu de imaginație legat de poveștile din trecut și prezent a unui grup minoritar din România, comunitatea rromilor. Cultura, obieceiurile, limba, toate acestea sunt transpuse de către o serie de artiști sub forma artei. Dacă nu ai fost deja (s-a deschis de pe 13 aprilie) mai ai timp până pe 5 mai.

Vernisaj de primăvară la MNAC


Joi, 26 aprilie, ora 19:00, toate etajele MNAC-ului vor fi ocupate cu 4 expoziții noi care cu siguranță te vor bucura. Una dintre cele patru se numește Monunte amânate și îi are ca artiști pe Dan Er. Grigorescu și … Constantin Brâncuși! Îți dai seama că suntem foarte entuziasmate și sperăm să ne întâlnim cu tine acolo. Ori măcar să ne spui ce părere ai avut.

Sursă: www.playtech.ro

Muzeul Naţional de Artă al României

Luna aceasta sigur vom fi la MNAR. Momentan avem două expoziții care ne-au atras atenție. Una dintre ele –Atelier de front. Artiști români în Marele Război-  găzduiește peste 120 de lucrări ale artiștilor mobilizați în Primul Război Mondial, artiști precum Nicolae Tonitza, Camil Ressu, Ștefan Dimitrescu, Dimitrie Paciurea, și Cornel Medrea. Aceste lucrări prezintă dramele oamenilor mărunți și reconstituie istoria într-o manieră plină de sentiment și emoție. Este deschisă publicului până pe data de 30 aprilie.

Sursă: www.sensoarte.ro

Cealaltă este expoziția lui Korniss Peter, intitulată Memorie continuă.  Acest fotograf maghiar prezintă o selecție de treizeci și șapte de fotografii realizate în satele româneşti, slovace şi maghiare și include o serie reprezentând femeile din Sic, județul Cluj. De miercuri până duminică, de la 10:00 la 18:00, până pe data de 7 mai.

2

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi