Cufărul Iutta

Râsul și benefiicile lui

May 4, 2018

Dostoievski a spus că „Dacă un om râde din tot sufletul, înseamnă că e un om bun.” De zeci de ani oamenii au fost fascinați de râs; există numeroase studii despre râs, iar unele dintre ele au scos la iveală câteva lucruri destul de interesante. Pentru că pe 6 mai este Ziua Internațională a Râsului, astăzi te punem la curent cu știința din spatele râsului. Iar ca bonus, îți dăm 5 motive de fericire care să te facă să râzi cu gura până la urechi!

Despre râs

1.Râsul frecvent (și din inimă) ajută corpul să lupte împotriva bolilor. Prin modificarea nivelelor de cortizol din organism, râsul scade nivelul de stres și luptă împotriva lucrurilor care ar putea fi dăunătoare pentru noi.

2.Poți înlocui mersul la sală cu o doză sănătoasă de râs. Ei bine, nu chiar. Dar atunci când râzi, întărești mușchii feței, a stomacului și a diafragmei. Iar fiecare 15 de minute de râs ard până la 40 de calorii. Se pune și asta ca un exercițiu fizic, nu?

3.Cercetătorii susțin că oamenii au râs înainte să poată vorbi. Ei cred că râsul a fost folosit ca un mod în care oamenii să relaționeze unul cu celălalt cu milioane de ani înainte de a-și dezvolta puterea pulmonară pentru limbă.

4.Simțul umorului este genetic. Un studiu al Universității Northwestern a descoperit că oamenii care au gena 5-HTTLPR mai scurtă râd mai repede la desene animate sau la filmulețe amuzante decât cei care au aceeași genă mai lungă.

 

5.Nu ești o iubitoare de cafea? Avem vești bune! Râsul la scurt timp după ce te trezești poate avea efecte similare cu a bea o ceașcă de cafea. Data viitoare când râzi imediat după ce te ridici, vei observa cât de repede se simte efectul.

6.Râsul ajută la networking. Cum? S-a demonstrat că el creează o conexiune instantă între indivizi și diminuează stresul simțit într-un context social necunoscut.

 

7.Așa cum căscatul e contagios, și râsul este! Tocmai de aceea multe seriale de comedie au pe fundal acele râsete. Chiar dacă nu-l vezi, sunetul este de ajuns să te binedispună.

8.Râsul ajută memoria. O echipă de cercetători din California au împărțit un grup de 20 de adulți cu vârstă medie în două grupuri. Unui grup i-au fost arătate filmulețe amuzante, pe când celălalt grup a așteptat în liniște pentru 20 de minute. Imediat după ambele grupuri am dat un test pentru a observa memoria de scurtă durată. Rezultatele au arătat că cei care au râs s-au descurcat mult mai bine la test.

 

Motive de fericire

Pe www.iutta.ro este sezonul reducerilor! Avem o mulțime de doruri reduse până la 40% care vor neapărat să fie purtate și apreciate.

Papuci brodați

După multă așteptare, avem parte de soare și căldură. Ce înseamnă asta? Că trebuie să ne pregătim garderoba! Iar papucii brodați ar trebuie să fie primii pe lista ta.

Rucsac Puffin

Călătorului îi stă cel mai bine cu … rucsacul pregătit de plecare oricând. De aceea Puffin e ideal atunci când vrei să faci o escapadă.

 

Geanta brodată Zâna Florilor

Ne place să ne asortăm cu vara și să devenim parte din natura ce ne înconjoară. Tocmai de aceea Zâna Florilor are un loc atât de special în inimile noastre.

 

Pantofii cu barete și broderie Măiastra

Știm deja că pantofii, în general, sunt un mare motiv de bucurie. Iar vara aceasta pantofii cu barete și broderie Măiastra te vor duce pe culmile fericirii cu siguranță.

 

Portofel Hestia

E bine să porți alături de tine un lucru care să-ți poarte noroc și care să-ți aducă aminte de iubire. De aceea recomandăm portofelul Hestia, un accesoriu must-have al acestui sezon.

 

2

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi