Cufărul Iutta

Festivaluri și doruri. Unde mergem vara asta?

June 25, 2018

Prima lună de vară e aproape gata. Iar acum că ne-am acomodat cu vara (deși cu vremea călduroasă ne-am obișnuit încă din mai), e timpul să o gustăm din plin. Așadar, vara asta facem o călătorie la festivalurile din România. Din păcate nu putem să ajungem la toate, însă am făcut o selecție unde să ne etalăm dorurile și le purtăm cu mândrie pe ritmuri de jazz, indie și nu numai.

 

Muzici și Tradiții în Cișmigiu

 

 

Chiar la sfârșitul acestei săptămâni are loc Festivalul internațional de folclor Muzici și Tradiții, în parcul Cișmigiu. Artiștii care vor concerta vin din România, China, Israel, Bulgaria, Georgia, Bosnia și Herțegovina, Ungaria și Republica Moldova. Vineri are loc parada costumelor populare și un târg de meșteșuguri și produse autohtone, ateliere de creație și spectacole de teatru pentru copii și un spațiu gastronomic. Noi zicem că e o ocazie perfectă să facem parada dorurilor Iutta, așa că ne luăm Puffin-ul cu noi.

 

Gărâna Jazz Festival

 

 

Pe lângă muzica extraordinară de la acest festival, povestea și atmosfera ne plac la nebunie. Prima oară când s-a auzit jazz în Gărâna a fost în 1997, într-un jam session improvizat în Hanul La Răscruce. Așa a ajuns un sat liniștit din Munții Semenic să fie locația celui mai important festival de open air jazz din Europa Centrală și de Est. Aici, natura e sălbatică, muzica e sinceră și oamenii pline de emoție. E locul ideal pentru borseta Steaua Polară, să ne ghideze și să ne elibereze. Anul acesta va avea loc între 12 și 15 iulie, iar concertele se vor desfășura pe trei scene: în Poiana Lupului, Biserica Catolică din satul Văliug și Hanul La Răscruce. Ne vedem acolo?

 

 

Teatru sub lună

 

Între 29 iunie și 15 iulie trebuie să mergi la Teatru sub lună. Am mai vorbit despre acest festival într-un articol, însă e așa de frumos că trebuie să îți reamintim. Și nu e doar despre teatru! Pe lângă cele 9 spectacole de comedie, te vei putea bucura de concerte de jazz, rock acustic și alternativ, iar 30 artiști vor expune fotografie, pictură, sculptură în lemn, costume și multe altele. Noi o să fim acolo alături de Magpie pe care cel mai probabil o vom purta cu o pereche de pantaloni largi și o bluză în dungi.

 

 

Bucharest Jazz Festival

 

Dacă nu apuci să mergi la Gărâna Fest, există o alternativă. Noi, totuși, îți recomandăm să ajungi în ambele locuri. Între 2 și 8 iulie Bucureștiul se transformă într-o scenă de jazz. „În agenda evenimentelor de la ARCUB intră renumitele întâlniri, ateliere, workshop-uri și conferinte de zi, completate de evenimentele de noapte de la clubul festivalului. Seara, după concertele din Piața George Enescu, Gabroveni Jazz Club de la ARCUB găzduiește concursul de jazz al festivalului și live session-uri susținute de artiști din lumea jazz-ului.” Nu uita să-ți iei geanta Lumina Nordului cu tine! Asorteaz-o cu o rochie cu pliuri și o pereche de flats și ai ținuta perfectă.

 

Untold

 

 

Mai mult ca sigur ai auzit deja cum e la Untold, poate chiar ai văzut în persoană, știi cine vine anul acesta și ce poți face acolo. Pe lângă conceptul de poveste și decorurile de basm care transformă Cluj Napoca într-o altă lume pentru 4 zile, pe noi ne fascinează posibilitățile de exprimare prin modă. E, într-adevăr, o ocazie perfectă de a ne etala dorurile și de a le purta cu cele mai „exotice” ținute. Nu plecăm de acasă fără borseta Primăvara Eternă, geanta Polaris și papucii brodați din piele.

 

Summer Well Festival

 

 

Cu Summer Well suntem prietene de ceva timp, mai ales că am făcut o colecție capsulă special pentru acest festival. Anul acesta la Domeniul Știrbei vor urca pe scenă  nume precum Bastille, Justice și The Kooks și se anunță a fi un an plin de povești și experiențe. Bineînțeles, nu există Summer Well fără borsetele noastre.

 

 

 

Festivalul Cerbul de aur

 

 

Deși a trecut mult timp de când am auzit ultima oară despre acest festival, el revine după 9 ani de pauză și e prezent și în lista noastră. El va avea loc în Piața Sfatului din Brașov în perioada 29 august – 2 septembrie 2018. Programul include o gală aniversară, două zile de concurs și o gală Centenară în care muzica populară tradițională să se îmbine cu cea de actualitate. Și noi, și Zâna Florilor vom fi acolo. Și e posibil să adoptăm o ținută retro, un fel de amintire a vremurilor trecute.

0

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi