Călator cu dor

Cele mai frumoase case „la țară” unde te poți caza

July 11, 2018

Întotdeauna am spus că România e un paradis al călătorului. Acest lucru combinat cu fascinația și iubirea noastră față de românesc ne-a dat o idee pentru articolul de azi. Am scris mai jos despre câteva locuri de cazare care vor fi, în sine, o experiență. ( Nu vrem să-ți stricăm surpriza așa că te lăsăm să afli de ce mai jos singură.) Dacă ți-a plăcut articolul despre design românesc, sigur vei rămâne impresionată de acesta.

 

5 Chirpici în Delta Dunării

 

Delta Dunării este una dintre comorile țării noastre și, totodată, un mister. Noi am descoperit un ansamblu din Murighiol numit 5 Chirpici și am rămas fascinate. Atmosfera te poartă instant într-o lume liniștită, fără griji, simplă și frumoasă. Micile căsuțe cu var alb și lemn albastru sunt dispuse de o parte și de alta a uliței și fiecare dispune de o cameră, o baie, un hol și o mică terasă acoperită. 5 Chirpici este un sat în miniatură; aici poți găsi doar 4 căsuțe și un loc comun de relaxare care funcționează și ca bucătărie.

 

 

 

 

Living-ul, adică acel spațiu comun, este creionat în jurul unui șemineu care surprinde perfect imaginea vetrei satului, construit de meșterii locali din … chirpici! Stuful, lemnul, piatra de Dobrogea, tencuiala din lut, chirpiciul, toate acestea reliefează atât de bine tehnicile și arhitectura specifică zonei și fac din acest loc unul autentic. Cei de la Designist s-au bucurat și ei de căsuțele de la 5 Chirpici: „Canapelele din living sunt din lut spoit cu var, apoi accesorizate cu perne confortabile! Iar măsuțele joase, cu taburete “țărănești,” ne duc cu gândul la interioarele tradiționale – măsuțele din lemn din preajma cuptoarelor.” Fără doar și poate trebuie să mergi aici.

 

Sursă: Igloo

 

 

 

Casă săsească din Mălâncrav

 

Natură, liniște, ape curgătoare, dealuri împădurite și nori. Așa este drumul până la casa săsească din Mălâncrav, unde ajungi mergând pe Transalpina. Casa care ne-a plăcut atât de mult a fost recondiționată datorită Fundației Mihai Eminescu, care a contribuit la renovarea a 120 de case și a mai multor biserici doar cu ajutorul forței de muncă din comunitățile respective. Atât de frumos, nu?

 

 

 

Imediat după ce te întâlnești cu localnicul care are grijă de casă și care îți explică ce și cum, toată gospodăria este a ta. Și crede-ne, o să-ți vină foarte ușor să te simți ca acasă imediat. Ne-am entuziasmat când am auzit că o mare parte minunatele obiecte din casă au fost restaurate. Nu e de mirare că totul se simte atât de autentic. Recomandăm acest loc pentru orice vrea să-și aline dorul de românesc.

 

 

 

 

Casa Noah

De fiecare dată când mergem la Sibiu ne umplem de fericire și liniște sufletească. De curând am dat peste următorul loc pe care trebuie să îl vedem neapărat în această vară pe www.designist.ro: satul Richiș. Casa Noah este, de fapt, alcătuită din două case, cea galbenă și cea verde. Ce e casa Noah? E un simbol al omului care sfințește locul, al iubirii față de românesc și al valorilor și stilului de viață al acelui loc. Turiștii sunt îndrăgostiți de casa Noah pentru că le oferă o experiență, o simțire a esenței românești care, din păcate, rar se mai întâlnește.

 

 

 

Paul Hemmerth este cel care a văzut potențialul acestui loc și care a reușit să recondiționeze casa Noah. De la activități, cum ar fi gătitul pâinii pe vatră sau hrănitul animalelor, și până la cel mai mic obiect de design interior, regăsim atât de subtil și la locul lui spiritul românesc. Așteptăm cu nerăbdare să vizităm casa Noah.

 

Sursă: Adela Pârvu

 

 

 

The Village Hotel Breb

 

Un englez deține două case românești în Maramureș. Așa începe povestea The Village Hotel. Duncan Ridgley a finalizat acest proiect în cinci ani. Cum a ajuns în Maramureș? De fiecare dată când vedea un loc frumos și liniștit își închipuia cum ar fi să locuiască acolo. (cam așa cum facem și noi cu absolut orice căsuță care ne atrage atenția) Și-a dat demisia, și, împreună cu soția și cei trei copii, a ajuns să locuiască pe meleaguri românești. Breb, locul unde se gasesc Casa Mică și Casa Veche, se află poziționat în zona istorică a Maramureșului, deci o zonă foarte turistică.

 

 

 

Mâncarea este făcute cu ingrediente de la țară, iar țuica-i făcută în casă. Până și aerul are spirit de românesc în el. Excepție nu face, bineînțeles, interiorul caselor. Arhitectura tradițională este păstrată cu sfințenie aici și funcționează foarte bine. Am găsit o mulțime de simboluri și motive tradiționale românești pe carpete sau pe perne, dar și pături din lână, scaune mici din lemn, așternuturi lucrate manual și străchini ca pe vremea bunicii. O minunăție!

 

 

0

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi