Cufărul Iutta

EXTRA reduceri de Vineri 13

July 11, 2018

Te sperii atunci când vezi o pisică neagră trecând prin fața ta? Ai evitat vreodată să treci pe sub o scară? Ți-e frică atunci când spargi o oglindă? Dacă ai răspuns cu NU la toate întrebările, înseamnă că ești de-a noastră. Și cum altfel să sărbătorim vineri 13 decât prin EXTRA reduceri la toate produsele Iutta. Care sunt superstițiile zilei de 13 vineri, ce trebuie și ce nu trebuie să faci, dar și ce doruri Iutta poartă noroc, găsești în articolul de azi.

 

 

 

Superstiții

 

Pe lângă superstițiile clasice pe care le-ai auzit și de la bunica și de la mama, probabil și de la vreo mătușă, noi am găsit altele care sunt puțin mai aparte.

 

  • Copilului născut într-o zi de vineri 13 îi este sortit un destin pe care nu poate să-l înfrunte cu un simplu ciocănit în lemn. Unii zic că nu va avea noroc niciodată, alții că nu va avea noroc decât după ce toţi cei care îi ştiu adevărata dată a naşterii vor muri. (Totuși, superstiția asta nu ne-a convins..)
  • Dacă o femeie îşi serbează ziua într-o zi de vineri 13, în mai puţin de un an se va căsători şi va avea un copil, însă este de rău augur să te căsătoreşti într-o zi de vineri 13. Faceți voi calculele.

 

 

 

  • O superstiție care vine cu un risc pe care n-am vrea să ni-l asumăm spune că dacă ieși din casă în această noapte vei avea convulsii. (Scary!)
  • Pentru voi cei care ați pregătit o cină pe data de vineri 13 apucați-vă de numărat. Dacă ți-au ieșit 13 persoane la număr, va trebui să renunți la un oaspete. E pentru binele lui; 13 persoane la o masă pe data de vineri 13 înseamnă că una dintre ele se va îmbolnăvi grav. Less is more în cazul asta.
  • Din seria interzicerilor avem: nu purta negru (ori în scurt timp vei ține doliu), nu te tunde (sau cineva din familia ta va muri) și nu te muta în casă nouă (vei avea ghinion). Cam multe reguli, am spune noi. 

 

 

 

Evenimente vineri 13

 

Există o serie de întâmplări care au avut loc de-a lungul istoriei în faimoasa zi de vineri 13 care pot să îi pună pe gânduri până și pe cei mai neîncrezători. Ori cel puțin așa se spune, pe noi încă nu ne-au convins. Dar fii fără grijă, aruncatul sării peste umăr sigur funcționează! Sau bunica nu avea dreptate?

 

  • Vineri, 13 ianuarie 2012 s-a scufundat vasul de croaziera Costa Concordia, incident în care au murit 32 de persoane.
  • Tot în 2012, dar în aprilie, în Italia a avut loc un cutremur, iar în SUA, o tornadă a lovit statul Oklahoma.
  • Pe 13 ianuarie 1939 (vineri, bineînțeles), a pornit cel mai mare incendiu de vegetație din Australia, care a ucis 71 de persoane.
  • Nu știm exact când a început, dar sigur are legătură cu vineri 13. Este o boală provocată de această zi, mai bine zis o fobie, care se numește paraskavedekatriaphobia. Dacă cunoști pe cineva care ți se pare mult prea afectat de vineri 13, undeva lângă Philadelphia există Centrul de Tratament Paraskavedekatriaphobia unde se găzduiesc petreceri centrate pe confruntarea acestei fobii prin mersul pe jos sub o scară sau deschiderea unei umbrelă în interior. Destul de interesant, așa-i?

 

 

Cel mai bun „remediu” de vineri 13

 

Se spune că poți să înfrângi frica făcând întocmai ceea ce ți-e frică să faci. Nouă nu ne este nici frică și nici nu vrem să înfrângem nimic. Așa că ne-am decis ca de vineri 13 să sărbătorim. Cum? Prin EXTRA reduceri la toate produsele Iutta. Plot twist-ul este că reducerea este de… 13% și este valabilă doar în ziua de vineri 13. Nu te îngrijora, vom avea grijă să facem toate ritualuri posibile înainte să-ți trimitem coletul. Mai jos avem o scurtă listă cu recomandări de doruri care poartă noroc să le ții aproape în toate vineri 13 care urmează.

 

Rucsacul Ghid al Nordului

Rucsacul din piele brodată Ghid al Nordului te va proteja împotriva oricărui ghinion. Cum? Prin steaua Nordului, care are puteri magice și este cunoscută drept ax al lumii. Indiferent cât de puternică ar fi vineri 13, nu poate lupte cu axul lumii.

 

 

Pantofii cu broderie Măiastra

 

Chiar dacă sunt roșii, gri sau albi, pantofii cu broderie Măiastra te pot face imună la superstițiile zilei de vineri 13. Până la urmă, cine ar îndrăzni să se ia de o femeia pe tocuri?

 

 

Roșu, roșu, roșu

 

Orice dor roșu are puteri magice. Așa că poți să alegi între Magpie roșie, portofelul brodat roșu, borseta roșie Steaua Polară și nu numai. De fapt, de ce să alegi între, când poți să le iei pe toate la EXTRA reducere? Așa-i că începe să-ți placă vineri 13?

 

 

Geanta Polaris

 

Vrei să fii sigură nu doar că te ferești de ghinion, ci că o să ai noroc în fiecare vineri 13? Cumpără o geantă Polaris și vei vedea că se poate. Nu putem să explicăm nici noi prea bine de ce, însă știm că de fiecare dată când purtăm Polaris avem un noroc incredibil.

 

 

 

Nu vrem să ne lăudăm, însă din experiența noastră, dar și a purtătoarelor de dor cu care am vorbit, dorurile Iutta au acel ceva care face totul să fie mai frumos. Tocmai de aceea am vrut să te „apărăm” de vineri 13. (Nu că ai fi avut nevoie de apărare, însă ne place să te răsfățăm cu orice ocazie.) Nu uita, la reducerile de 40% pe care le avem în această perioadă se adaugă una de 13%, doar pe www.iutta.ro.

2

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi