Cufărul Iutta

Recomandări Iutta. Evenimentele săptămânii

July 19, 2018

Nu e niciun secret că ne plac foarte mult evenimentele care au loc în București și că ne bucurăm mereu să-ți împărtășim micile noastre descoperiri. Pe de o parte pentru că suntem mereu entuziasmate să întâlnim o purtătoare de dor, dar și pentru că susținem inițiativa tuturor oamenilor care vor să facă această capitală un loc mai frumos.

Tocmai de aceea, azi, vineri 20, începem o serie de articole unde îți povestim despre ce mic vernisaj am mai găsit, ce film ni se pare interesant, la ce concert vrem neapărat să ajungem sau ce eveniment ne-a atras atenția. Pentru că am făcut deja un articol despre ce se întâmplă în luna iulie, pe care îl găsești aici, nu o să ne repetăm. (însă neapărat trebuie să arunci un ochi peste ce am scris) Bineînțeles, o să ai și câte o sugestie la fiecare eveniment de dor Iutta care se asortează cel mai bine. Și pe toate le găsești la reduceri!

 

Nocturne de Poezie Contemporană

 

 

 

Este al patrulea an când se desfășoară acest eveniment și putem spune că nu ne-am săturat de el. Ba dimpotrivă, ne entuziasmăm la fiecare ediție. Și nu suntem singurele. Deși următoarea nocturnă are loc pe 20 iulie, biletele s-au epuizat deja. Pentru că se dau atât de rapid, ne-am decis să scriem aici despre el ca să ai ocazia să îți faci rezervare pentru vinerea următoare. Pe terasa blocului Magheru One, te va întâmpina o atmosferă de poveste care te va cuceri pe loc. Din fericire, evenimentul durează până pe 14 septembrie, în fiecare vineri, așa că șanse sunt. Ce se întâmplă acolo? Pe lângă lecturile de poezie contemporană, te vei bucura de jam sessions, dialoguri tematice și prosecco. Ne vedem acolo împreună cu Magpie?

 

 

 

Expoziția Dublu

 

 

 

Vernisajul expoziției Dublu tocmai a fost deschis și îți recomandăm să merge weekend-ul acesta la ARCUB. Lucruările îi aparțin lui Gili Mocanu, un artist despre care e posibil să fi auzit până acum, ținând cont că este considerat unul dintre cei mai promițători artiști contemporani români. Dacă vrei să vezi o „expoziție care explorează muchia dintre două lumi posibile”, așa cum scriu cei de la Scena9, ia-ți geanta PIE și fă o plimbare până la ARCUB.

 

 

 

Sâmbăta Sonoră. Félix Blume

 

Sâmbăta Sonoră începe vineri, 20 iulie, și se termină sâmbătă, bineînțeles. La acest sound listening session este invitat Felix Blume, artist sonor și inginer de sunet care își împarte viața între Mexis și Franța. El transformă sunetele banele, sunetele pe care le auzim zilnic în spațiile publice în muzică și, astfel, atrage atenția asupra lucrurilor mărunte care ne înconjoară și pe care avem tendința să le ignorăm. E într-adevăr o experiență și suntem foarte foarte curioase cum va decurge totul. Dacă vrei să ne întâlnim acolo, ne recunoști după papucii brodați Iutta.

 

 

 

Vârstele Lunii

 

Vârstele Lunii este o tragicomedie de Sam Shepard și este montată în premieră în România la unteatru, miercuri, pe 25 iulie. Suntem mari fane ale teatrului așa că nu avea cum să nu ne atragă atenția. „Spectacolul abordează tematica prieteniei, a bătrâneții și, nu în ultimul rând, a speranței că dragostea poate ușura inevitabila apropiere de eclipsa finală.” Luând în considerare faptul că Shepard a primit premiul Pulitzer pentru una dintre piesele lui, nu avem cum să lipsim. Și bineînțeles că Polaris vrea să vină și ea.

 

 

Curs de caiac pe Lacul Herăstrău

Probabil că nu te așteptai la această recomandare. Nici nouă nu ne-a trecut prin cap până când am dat, din întâmplare, peste acest curs. Cu siguranță ar fi frumos să putem să ne plimbăm prin Delta Dunării în propriul caiac și să descoperim lacurile din România direct de pe apă. E tentant, nu? Noi deja ne-am împachetat totul în Dor de Ducă, mai trebuie doar să învățăm.

 

 

 

0

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi