Noutati

3 concursuri de design pentru tineri artiști

August 14, 2018
read time: 4 min

Suntem mari iubitoare de design, în special design românesc. Iar asta se vede și din faptul că suntem prezente la mai toate târgurile de design din România și nu numai și că ne mândrim cu designerii români pe care îi și promovăm. Ba chiar am organizat, acum ceva vreme, un concurs de design grafic, în urma căruia a apărut minunata geantă rotundă Polaris

Odată cu asta, ținem să îți reamintim că internshipurile la Iutta sunt mereu deschise, așa că nu ezita să ne trimiți CV-ul pe team@iutta.ro, dacă ețti interesat(ă) să te alături echipei noastre.

 

 

 

Ne bucurăm tare mult să vedem că nu suntem nici pe departe singurele fermecate de design și artă și că, în București, au loc multe concursuri și expoziții în această direcție. Trei dintre ele ne-au atras atenția recent, așa că ne-am decis să scriem un articol special despre asta. Cine știe, poate chiar tu vei fi unul dintre participanți și vom putea să-ți vedem lucrările expuse.

 

 

 

East Academy Awards

 

„Creativii, profesioniști sau nu, fie că sunt arhitecți, designeri, artiști plastici, graphic-designeri, creatori de modă sau numai deținători de idei geniale, nu își iau vacanță în această vară. Sunt invitați la manifestație împotriva poluării vizuale și a clișeelor. Așadar, #rezist se va transforma în #creez, mai ales că nu este pe degeba.”* East Academy Awards este un concurs de design pentru industria de producție publicitară și se desfășoară în cinci direcții: materiale, echipamente, print, semnalistică și retail. Prin urmare, tinerii sunt lăsați să se exprime cât mai liber. Tocmai de aceea suntem sigure că rezultatul va fi uimitor. Înscrierile au loc până pe 30 august, însă sperăm că timpul limitat să nu fie un impediment, ci mai degrabă o motivație în plus. Suntem foarte foarte curioase!

 

 

Centenar Creativ

 

Acesta este un concurs de design de obiect care își propune să vină cu o perspectivă nouă asupra modului în care patrimoniul este promovat. Iar nouă ne place! A fost lansat de Muzeul Național Cotroceni și este, așa cum dezvăluie și numele, un concurs dedicat aniversării de la 100 de ani de la Marea Unire. Există cinci muzee partenere, Muzeul Național Cotroceni, Muzeul Naţional Peleş, Muzeul Naţional al Unirii Alba-Iulia, Complexul Muzeal Național “Moldova” Iaşi și Muzeul Judeţean de Istorie Braşov, care își vor pune la dispoziție o mulțime de obiecte menite să îi inspire pe tinerii artiști. Cam la fel cum ne inspirăm și noi din motivele populare românești. 

 

 

 

Pe lângă faptul că acest concurs se ocupă cu alinarea dorului de românesc prin design, ne-a atras atenția diversitatea juriului, oameni specializați în design de obiect, design grafic, muzeologie și management cultural. Iar aceasta este o garanție a faptului că rezultatul va fi pe măsură. Înscrierile au loc până pe data de 26 august, online. 

 

 

România 100 în benzi desenate

 

Dacă aveai impresia că benzile desenate sunt o amintire a copilăriei, acest concurs îți va demonstra contrariul. Salon BD România 100 este un salon de bandă desenată cu tematică istorică, iar acest concurs a fost lansat de ei pentru a oferi artiștilor „șansa de a (re)descoperi și de a valoriza istoria recentă, sub semnul Centenarului, în contextul contemporan european.” **

Cinci dintre aplicanți vor fi selectați să participe și să-și expună lucrările la Brașov, în perioada 4-7 octombrie 2018. Subiectele sunt extrem de diverse, de la vizita Reginei Maria la Paris din 1919, până la prima ediție a Festivalului de muzică George Enescu, în 1957, sau eclipsa de soare văzută din România în 1999. Cât de frumos ar fi să o putem vedea, în benzi desenate, pe Regina Maria. Aplicațiile se iau în considerare până pe 3 septembrie. Go, go, go!

 

 

 

 

Indiferent dacă tu, prietenii, familia sau cunoscuții tăi veți fi acceptați la vreunul dintre aceste concursuri sau nu, noi suntem în continuare curioase să-ți vedem creația și să te promovăm. Așa că nu ezită să ne arăți arta ta!

 

 

*Sursă: www.e-zeppelin.ro
**Sursă: www.modernism.ro
*** Sursa primei fotografii este Lucian Munteanu.
0

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi