Noutati

Recomandările Iutta. Evenimentele săptămânii

September 7, 2018
read time: 3 min

Este primul weekend din această frumoasă toamnă și Bucureștiul ne întâmpină cu o mulțime de evenimente. Dacă noi, din păcate, nu avem cum să ajungem la toate, poate ne spui tu cum a fost.

Akua Naru & The Fresh Symphonic Orchestra

Nu este prima (și sperăm că nici ultima) oară când avem plăcerea să mergem la un concert Akua Naru în București. Totuși, cei care au fost știu deja că fiecare experiență vine cu ceva unic, inedit. De data aceasta o întâlnim la Arenele Romana, pe 7 septembrie, acompaniată de The Fresh Symphonic Orchestra. Vom putea auzi piesele de pe noul său album intitulat „The Blackest Joy”, dar și muzica tradițională africană combină cu hip-hop care ne place atât de mult. Ne vedem acolo, da?

 

 

 

Copacul cu fapte bune 12

 

Acesta este un eveniment pe care nu ai cum să-l treci cu vederea, mai ales că îți va face ziua infinit mai bună. Copacul cu fapte bune, ediția de toamnă, are loc pe 8 septembrie, sâmbătă. Începând cu ora 10 am și până la 4 pm poți dona la Copacul cu Haine, de pe Regina Elisabeta. Toate donațiile merg la copiii nevoiași, pentru ca ei să aibă un început de școală frumos și o amintire cât mai plăcută. Noi de abia așteptăm să ne simțim iar școlărițe și să cumpărăm rechizite!

 

 

 

Bucharest Street Food Carnival

 

Vrem să mergem la Bucharest Street Food Carnival. De ce? Pentru mâncare, bineînțeles! Dacă nu te-au preocupat evenimentele prea mult în ultima săptămână te punem noi repede la curent. Unde? La Romexpo. Când? A început deja de pe 6 și durează până pe 11. Ce? O revoluție gastronomică. (cel puțin așa promit ei) Pe lângă mâncare, au loc o mulțime de concerte, cu soliști cunoscuți (cum ar fi Morcheeba și Patrice). Nouă ne-a făcut cu ochii un mic eveniment, numit Retro Discoteca la The Carnival, unde ne putem distra pe ritmurile  3 SUD EST, Corina Chiriac, Mirabela Dauer și nu numai. E ca și cum ai pune o casetă cu hituri!

 

 

 

Cu bastonul prin București

 

De-a lungul timpului au avut loc o mulțime de evenimente pe strada Armenească și în cartierul Armenesc, evenimente dedicate în special promovării tradițiilor și istoriei zonei. Nouă ne plac foarte mult și de aceea le recomandăm cu drag. Așa că pe 9 septembrie (ultima ediție a verii) suntem cu bastonul prin București! Punctul de întâlnire pentru traseu este intersecția străzilor Armenească cu Semilunei. Traseul durează două ore și se desfășoară pe străzile: Pasului – Spătarului – Franzelarilor – Silvestru – Armenească – Maria Rosetti – Luca Stroici – Viitorului – Salcâmilor – Popa Petre. Să faci multe multe poze!

 

 

 

 

BALKANIK FESTIVAL

 

Nu avem de multe ori drum pe la Gara Regală din Băneasa, dar în acest weekend sigur sigur ne găsiți pe acolo. Suntem super entuziasmate de Asaf Avidan, dar și de Fanfara de la Valea Mare și Fanfara Tirana. Cu siguranță ne vom distra la festival și la after party-ul de la Youniverse. Ți-ai luat bilet?

 

 

 

Concursul George Enescu

Nu vrem să zicem că am lăsat ce e mai bun la sfârșit, dar am lăsat ceva foarte foarte bun la sfârșit. De pe 1 până pe 23 septembrie are loc Concursul George Enescu la Ateneul Român sau la Conservator, perioadă în care poți merge zilnic la recitaluri susținute de concurenții înscriși în competiție. Noi am vrea să ajungem pe 8 la recitalul susținut de Vlad Zlatomit Fung (câștigătorul secțiunii violoncel din 2016) și Iulian Ochescu. În curând începe și secțiunea pian, așa că sigur ne facem drum la Ateneu.

 

 

 

*Sursă feature photo Cătălina Filip
0

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi