Fashion Diary

Cum Să Porți Stilul Regal: Ținute Inspirate de Curentul Baroc

November 21, 2018

Stilul regal a fost din dintotdeauna o sursă de inspirație la Iutta. Fie că vorbim despre Regina Maria și dragostea sa pentru costumele tradiționale atent țesute sau despre Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și plăcerea pentru poșete făcute de mâini atente, mereu acordăm o atenție deosebită istoriei regale și ne lăsăm purtate de visurile unei copilării unde întotdeauna ne doream să fim prințese. Totuși, trebuie să fim sincere, singurul motiv pentru care ne vedeam prințese nu era vreo afinitate pentru treburile de stat ci mai mult pentru garderoba elegantă și accesoriile somptuoase. Cine nu-și amintește de Anne Hathaway în The Princess Diaries atunci când iși vede noul dressing pentru prima dată?

Cu toate acestea, puține curente sunt mai asociate cu regalitatea decât barocul. Impunător, complex și maiestuos, barocul este încadrat în Europa între secolele XVII și XVIII, cu o revenire puternică în România sub influența aristocrației ruse în secolul XIX. Opere de artă barocă sunt ultimele sculpturi ale lui Michelangelo, basilica San Pietro de la Vatican sau capela regală a palatului de la Versailles, toate având în comun maximalismul epocii, dimensiunile exagerate, crearea de iluzii optice prin contrastul între lumină și întuneric, pe lângă o afinitate evidentă pentru culori vibrante și simboluri regale.

Interior St. Peter’s Basilica, Vatican

Colecția Dor Regal, precum îi spune și numele, a fost inspirată de acest curent și valorile Casei Regale. Motivul crinilor imperiali, brodat pe gențile Iutta, amintește de această floare caracteristică familiilor aristocratice și de Principesa Maria care avea o pasiune pentru aceste flori, le purta pe rochii, se înconjura de ele prin obiectele de mobilier și adesea le desena. La fel ca și culorile statement bogate care vor atrage atenția asupra formelor arhitecturale, toate s-au născut din intenția de a crea un joc de efecte atunci când dorurile regale sunt purtate într-o ținută. Și pentru că ne place să inspirăm purtătoarele Iutta, am decis să propunem câteva idei, toate făcând referință la caracteristicile stilului baroc.

Găsește geanta Imperiala aici!

O ținută all-black va fi întotdeauna o alegere potrivită, însă propunerea noastră se face remarcată prin jocul de texturi și contrastul între culori, asemenea stilului baroc. Dantela fină neagră ascunde latura misterioasă a purtătoarei Iutta și lasă ceva imaginației, în timp ce pantalonii cu croială severă ofera echilibru feminitații bluzei și a pantofilor cu toc cui. Geanta Imperiala va fi pata de culoare necesară pentru a evita banalul și pentru a relua motivul floral al dantelei. Ușor de purtat atât într-un cadru profesional prin adăugarea unui sacou, dar și potrivită pentru un cocktail, această ținută face o pereche perfectă cu Imperiala.

Găsește geanta Fleur de Lys aici!

Pentru că totuși a venit iarna și din când în când trebuie să gândim pragmatic, am ajuns la concluzia că nimic nu este mai practic decât un palton feminin cu un print statement, cizmele Măiastra și geanta Fleur de Lys. Bazata pe detalii puternice repetate, asemenea arhitecturii baroc, această ținută mizează pe maximalism și este potrivită unei femei puternice, cu o personalitate pe măsură. Broderia imperială a genții Fleur de Lys amintește de tradiția franceză, cunoscută pentru atitudinea de avangardă în materie de modă.

Găsește rucsacul Vivaldi aici!

Și pentru gențile Iutta sunt potrivite oricărui stil, ultima ținută va fi casual, perfectă pentru plimbări (nu uitați paltonul!) și zile dedicate explorărilor urbane. O salopetă cu mâneci bufante și guler plisat amintește de rochiile somptuoase ale reginelor de altădată, iar verdele khaki se îmbină frumos cu broderia ce creează unitate între simplitatea florilor și complexitatea vieții contemporane.  Înlocuiește ghetele cu toc patrat cu un pantof stiletto și transformă-l pe Vivaldi în geantă (da, rucsacul nostru drag este atât de versatil!) și vei avea o ținută elegantă în doar câteva minute.

Voi, purtătoarelor Iutta, cum ați asorta dorurile regale?

 

 

Shop the story >

0

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi