Fashion Diary

Cum Să Porți: Cele Mai Importante Trenduri ale Iernii 2018

November 25, 2018

Nuanțele de crem, amestecul de volume, frumoasa Polaris. Ce au toate acestea în comun? Sunt trenduri, bineînțeles. În biroul Iutta păstrăm o mână de reviste Vogue (mai de grabă un teanc) pe care le răsfoim în căutare de vești din industrie, idei inovatoare, inspirație sau câteodată doar pentru campaniile artistice ale celor mai faimoși fotografi. Este aproape o tradiție ca în prima lună de iarnă, mai ales înainte de sărbători și ale lor surprize, să enumerăm câteva tendințe în materie de modă și cum pot fi folosite ca inspirație pentru o garderobă de zi cu zi. Așa că am pornit la drum să cercetăm lumea couture pentru cele mai interesante trenduri ale acestui sezon, la care, bineînțeles, am adăugat un twist Iutta.

Rochia din Piele

Sursă: www.vogue.co.uk

Pielea naturală are o calitate clasică ce nu se demodează niciodată și își păstrează personalitatea odata cu trecerea timpului prin schimbări de culoare și textură ce apar natural. Este motivul pentru care produsele Iutta sunt întotdeauna din piele naturală de înaltă calitate (altfel nu ar suporta broderiile complexe) ce devine mai frumoasă pe măsură ce o porți. Același principiu este și în spatele acestui trend pentru rochii din piele. Stella McCartney, Loewe și Givenchy propun diferite lungimi și culori pentru rochiile lor, însă toate au în comun acest material luxos. Deși poate părea intimidant la început și pentru că nu vrem să vă aducem vreo amintire din liceu în care ascultați prea multă muzică heavy metal, recomandăm să păstrați o croială feminină ca rochia cămașă de la Hermes sau să marcați talia printr-o curea subtilă. O urmăritoare fidelă a contului nostru de Instagram ne-a și povestit cum ținuta ei ideală pentru geanta Silver Spoon este o rochie din piele așa că aceasta este și recomandarea noastră.

Tonuri Ruginii

Sursă: www.vogue.co.uk

Având la bază tendințele actuale inspirate de anii ’70 (gândiți-vă la pantaloni evazați, franjuri, eșarfe și, evident, borsete), ținutele în tonuri ruginii aduc aminte de toamna ce tocmai s-a terminat, dar merg la fel de bine și iarna, aducând un pic de căldură în paleta cromatică. Christian Dior și Louis Vuitton merg pe țesături grele ca blana și crochet-ul, în  timp ce Chloe păstrează esența casei prin rochii diafane, însă toate propunerile se concentrează pe marouri roșiatice, crem și burgundy. Nu vrem, însă, să creăm o ținută banală cu aspect învechit deci avem nevoie de o pată de culoare, iar galbenul se potrivește la fix. Geanta Imperiala, brodată cu motivul crinilor imperiali în amintirea Casei Regale a României, este maiestuoasă și atrage toate privirile, evitând posibilitatea de a rămâne în umbră printr-o ținută exclusiv maro.

Straturi Duble

Designeri ca Balenciaga și Maison Martin Margiela sunt cunoscuți pentru jocul de volume caracteristic stilului avangardist pe care îl reprezintă cu mândrie. Vetements deja este un clasic al combinațiilor neașteptate, însă sezonul acesta vedem și alte case de modă asortând paltoane supradimensionate cu blazere sau chiar jachete, triple staturi unde mai este adăugat și un hanorac (da, nici noi nu știm ce credem despre asta). Nu este un trend ușor de purtat, dar din când în când trebuie să gândim pragmatic și pentru că temperaturile nu par să crească, deodată ideea de a purta două sau cinci straturi nu mai pare atât de neobișnuită. Recomandarea noastră este să păstrați gama cromatică contrastantă pentru a evidenția amestecul de volume, dar fără a folosi printuri pentru a nu încărca prea mult. Jocul poate fi realizat prin lungimi diferite între palton și blazer, în timp ce o geantă cu formă exactă  ca Robin a noastră, neapărat pe negru, va face diferența, oferind textură prin broderia Pasărea Măiastră.

În cele din urmă, acestea sunt doar câteva dintre tendințele actuale, iar noi credem cu tăria că ne construim propria identitate vizuală prin obiectele unice din garderoba noastră nu doar prin urmărirea revistelor glossy. Așa că suntem foarte curioase: voi ce purtați în acest sezon?

0

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi