Cufărul Iutta

Scrisoare Pentru Moș Crăciun

December 23, 2018

“Dragă, Moș Crăciun”. Așa începeau scrisorile noastre atunci când eram copii. Ele continuau cu “Anul acesta am fost cuminte. Am fost atentă la școală. Am ajutat-o pe mama în bucătărie. Am plantat o floare cu tata în grădină.” și multe alte dovezi de cumințenie. Probabil că mai mult de jumătate din scrisoare era doar această înșiruire de întâmplări, ca un fuior de amintiri strânse de-a lungul anului. Orice numai să-i demonstrăm Moșului că am fost copii buni. Și eram, într-adevăr, nu-i așa?

Ultimul paragraf, lung de câteva propoziții, erau lucrurile pe care ni le doream să le găsim sub brad în dimineața de Crăciun. Nu ne mai amintim mare lucru acum, câteodată erau probabil dorințe fantastice, rămășițe ale basmelor – cred că a fost un an în care mi-am dorit foarte tare o căsuță din turtă dulce și am subliniat că trebuie ca eu să pot încăpea în ea. Deci nu orice căsuță. Trebuie să fi zâmbit Moșul citind asemenea cereri. Fie că erau dulciuri, fie că erau povești, din dimineața de Crăciun a rămas cu noi nerăbdarea de a ne trezi și a fugi către brad, mirosul de cătină ale ramurilor încărcate cu globulețe, bucuria de a vedea că Moșul ne-a primit scrisoarea și anul acesta.

Cu fiecare dor trimis la casa lui, Iutta încearcă să readucă această scânteie de copilărie în sufletul primitoarei. Prima parte a poveștii o cunoașteți – mâinile ce construiesc cu migală și brodează o poveste în fiecare colț de piele fină – însă nu vorbim la fel de des despre momentul despărțirii, atunci când după ce sunt atent verificate, dorurile pleacă din casa noastră. Purtătoarele ce nu ne-au putut vizita până acum (și pe care le așteptăm cu drag în noul an și la noul showroom) poate că nu bănuiesc modul în care odată ce bate ora 3, biroul Iutta se strânge la parter și, asemenea spiridușilor lui Moș Crăciun, începe împachetarea.

Ce au de făcut acești spiriduși? Fie că vorbim despre un dor mic sau unul mare, totul începe cu o cutie personalizată cu numele Iutta. Acolo se așterne hârtia ce foșnește la fiecare atingere. Aceasta va proteja personajul principal al poveștii și-l va feri de ochii mult prea curioși. Apoi, se așază dorul în cutie, i se urează la revedere, și pentru că spiridușii Iutta se atașează mult prea ușor și câteodată le este greu să se despartă, este mângâiat un pic. Nu foarte mult pentru că de obicei sania Moșului de la DPD nu așteaptă pe nimeni.

Următorul pas este adăugarea răvașelor pentru primitoare. Unul de întampinare, unul cu istoria și semnificația Iutta și încă unul nu doar pentru noroc ci și pentru a-i spune cum să aibă grija de dorul ei. Hârtia foșnitoare se împăturește cu grijă peste și, apoi, se pune capacul la poveste. Fiecare cutie este legată cu panglică și primește o fundiță făcută cu dragoste de un spiriduș ce-și dorește să trimită bucurie.

Pe scurt, cam așa sunt împachetate dorurile Iutta. Atunci când ajung la casele lor, sunt numai bune de pus sub brad. Imaginați-vă că în dimineața de Crăciun, vă treziți un pic mai greu decât atunci când erați copil, purtate de mirosul de cafea din bucătărie. Doar că din coada ochiului surprindeți o fundiță sub brad. Vă uitați mai atent și vedeți numele Iutta pe cutie. Bănuiți un pic ce este, dar parcă încă nu vă vine a crede că cineva vă cunoaște atât de bine. Trageți de fundiță, ridicați capacul și inima vă bate doar un pic mai tare. Dați hârtia la o parte și nici nu auziți cum foșnește. Înăuntru este un fragment de suflet autentic românesc.

Și pentru că această scurtă povestire este doar realitate pentru purtătoarele Iutta, vă lăsăm cuvintele lor:

 

„ Am primit un portofel de la o prietenă și mi-a plăcut foarte mult: este din piele destul de groasă, foarte frumos lucrat și bine compartimentat. Răvașele din cutie m-au impresionat. Numele produsului “Dor de românesc” mi se potrivește perfect, așa că am cumpărat și eu încă 2 portofele să duc bucuria mai departe. Recomand cu drag! “

Florentina

„Am primit geanta aceasta ca și cadou de la soțul meu. Nici că putea să găsească un cadou mai inspirat. O ador!” 

Mihaela

„ Prietenul meu mi-a luat această geantă de Crăciun și o iubesc! A fost un cadou minunat, mai ales că am primit și o urare personalizată. De abia aștept să mai încerc și alte produse Iutta.”

Lorena

„ O geantă de calitate, foarte bine compartimentată și cu un design impecabil. Fiind o pasionată de genți, sunt foarte atentă la detalii, dar aici nu există nici un reproș. Am apreciat enorm și modalitatea de împachetare și acele trei cartonașe cu poveste si modul de îngrijire.”

Laura

„ Am primit poseta foarte frumos ambalata si asa am stiut ca inauntru voi descoperi un produs de calitate. Am deschis cutia si inauntru m-am bucurat sa gasesc aceasta frumoasa poseta cu dor de romanesc. Mi-a placut broderia si faptul ca poseta in sine, desi e din piele, nu e grea asa ca o pot purta cu usurinta. De apreciat este si faptul ca privind poseta simti in detalii, in textura ei, mana celor care au mesterit-o. E frumoasa ideea de dor care inspira brand-ul IUTTA, dar si cei care mesteresc aceste “doruri” merita un gand bun, eu asa am simtit.”

Diana

„ Voi, Iutta, ne faceți să iubim dorul, chiar dacă acesta implică o absență. ” Ioana

2

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi