Cufărul Iutta

Polaris Călător: Mitul din Spatele Stelei

January 19, 2019

Adesea, miturile ținute de un popor în adâncul sufletului sunt miturile ce-l definesc. De ce? Pentru că atunci când un popor nu cunoaște sau nu înțelege pe deplin un lucru, imaginația lui pătrunde acolo unde simpla rațiune nu poate ajunge. Astfel că fenomenele perfect obișnuite pentru noi astăzi, în vremurile trecute se amestecau voit cu poveștile din fața sobelor și inspirația ce răsărea într-un moment prielnic, pe deasupra focului. La Iutta suntem mereu inspirate de aceste legende pentru că ele au avut destulă importață în inima oamenilor pentru a fi transmise din generație în generație, asemenea unei spirale ADN ce păstrează istoria întregii omeniri într-un cod ancestral.

Am putea spune că am fost ghidate de și către Steaua Polară atunci când am creat colecția Polaris. Simbolul stelei în sine ne-a fascinat la început, ideea de a ne aduna în jurul unui punct luminos ce alungă întunericul și asta pentru că atunci când vorbim despre un dor Iutta, mereu ne dorim ca el să aibă o dimenisune astrală care îi va inspira purtătoarea. In cele din urmă, am ajuns la steaua cu opt colțuri, poate familiară celor obișnuiți cu hărțile de demult care se foloseau de aceasta pentru a marca nordul.

Într-o legendă a poporului amerindian, se spune că această stea ce nu-și schimbă niciodată poziția era de fapt Na-Gah, fiul unui zeu al munților ce iubea să urce pe cele mai înalte vârfuri. Astfel că într-o zi, el a găsit un munte pe care nu-l mai văzuse niciodată și, plin de entuziasm, a pornit la drum. Doar că nu reușea să găsească vreo potecă sau un punct de unde să înceapă pentru că muntele se sfărâma imediat ce mâinile lui îl atingeau. În cele din urmă, el a găsit un tunel ce părea că merge în subteran, însă plin de amărăciune și dorința de a vedea acest pisc, el a decis să urmeze adâncul.

După multă vreme petrecută în întuneric, Na-Gah a observat că tunelul începe să urce, iar târziu de tot, el a a văzut o lumină ce continua să crească. Atunci când a ajuns la capăt, el s-a văzut stând pe cel mai înalt munte pe care îl văzuse vreodată. Fascinat de faptul că nu reușea să vadă vreun om, el nu și-a dat seama că în spatele lui, tunelul se frângea, abandonându-l în vârf. Atunci când Na-Gah și-a dat seama că nu se mai poate întoarce vreodată pe tărâmul oamenilor, a plans atât de tare încât tatăl-zeu l-a auzit. Shinoh, pe numele lui, a înțeles că fiul său a atins așa un nivel înalt încât întoarcerea sa pe pământ ar fi fost imposibilă. Pentru că il iubea prea mult și nu putea să-l abandoneze, Shinoh l-a transformat pe Na-Gah într-o stea ce avea să lumineze întotdeauna din același punct pentru a-i ghida pe cei rătăciți.

Decoperă geanta Steaua Nordului în secțiunea SALE

Fiecare popor are o altă interpretare a genezei Stelei Polare, însă un punct comun este întotdeauna faptul că ea răsare din dragoste și e menită să-i ghideze pe alții afară din întuneric. Înțelepții antici aveau convingerea că stelele Ursei Mari, de la Vega până la Steaua Polară, filtrau energia universului izvorâtă din mijlocul cosmosului. Dacă Vega era asociată cu întunericul, răcoarea și polul pasiv al constelației, Steaua Polară reprezenta polul activ, scăldat în lumină, asimilat cu energia dătătoare de viață a Soarelui. Geanta ce-i poartă numele este una menită să lumineze viața purtătoarei și să o ghideze către țelurile ei. Versatilă, ușor de asortat și încăpătoare, acest accesoriu o va duce mai aproape de tradiții vechi de secole reinterpretate într-o manieră modernă.

Decoperă geanta Axis Mundi în secțiunea SALE

Hărțile din vechime erau trasate cu ajutorul Stelei Polare deoarece axa pamantului duce către aceasta. Din dorința de a crea un accesoriu talisman ce conectează realiatea cu dimensiunea spirituală și aduce echilibru în viața purtătoarei lui, am brodat această geantă cu simbolul astral al stelei cu opt colțuri și am numit-o Axis Mundi sau axa lumii. Ea încântă ochiul grație siluetei sale clasice, elegante și datorită simbolului cosmic care-i dă noi culori și semnificații. Practică și ușor de purtat, acest model este disponibil în culorile cheie ale unei garderobe de bază și reprezintă detaliul care transformă orice ținută într-o declarație de bun gust și rafinament.

Decoperă geanta Polaris în secțiunea SALE

Numele latin al stelei a inspirat această geantă neobișnuită, dar plină de farmec: Polaris. Forma sa extrem de feminină și în tendințe în acest sezon, dimensiunile sale ideale și simbolul său astral cu rol de protecție și ghidare reprezintă detaliile unui accesoriu original, fără vârstă. Geanta rotundă Polaris împrumută din magia și strălucirea stelei cu opt colțuri, adăugând accente rafinate cu influențe folk oricărei ținute.

Care este talismanul vostru, dragi purtătoare Iutta? 

2

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi