Business pe tocuri, Cufărul Iutta, Fashion Diary, Noutati

Condurii Regali IUTTA se plimbă la Milano

October 1, 2019

Dorurile Iutta au luat cu asalt, pentru a treia oară, una dintre cele mai celebre capitale ale modei. Pasta, pizza, tiramisu și gelato ar trebui să fie îndeajuns de multe indicii pentru a vă da seama unde ne-am plimbat. Milano! Orașul ne-a primit cu brațele deschise, ca de fiecare dată, iar noi suntem nerăbdătoare să vă povestim toate lucrurile frumoase pe care le-am văzut!

Finalul lui Septembrie ne-a găsit la târgul de încălțăminte MICAM, care se desfășoară de două ori pe an – odată cu MIPEL, dedicat genților – și care îmbină într-un mod creativ moda cu business-ul. Cu peste 2000 de brand-uri internaționale – din Europa, Africa de Sud, Asia, America de Nord- care își expun colecțiile – de la cele mai nou intrate pe piață la designeri consacrați – târgul este un hub de idei, inspirație și inovație, iar noi am încercat să fim peste tot.

Înainte să vorbim despre noile tendințe ale sezonul Primăvară/Vară 2020 în materie de încălțări, vrem să împărtășim câteva trenduri generale care afectează și modelează încet industria, influențând modul în care brand-urile gândesc și acționează.

Trenduri din Industrie

Unul dintre cele mai puternice exemple este cel al sustenabilității, care și-a făcut apariția în nenumărate rânduri la această ediție. De la materiale la produse de îngrijire și standuri de prezentare, avem multe favorite. Cel mai mult însă ne-a plăcut brandul german Nuuwai, care folosește piele confecționată din… mere! Știm, nici nouă nu ne-a venit să credem, dar există, se numește Appleskin și se fabrică din resturile provenite din industia sucului de mere. Trebuie să recunoaștem, ne-a dat multe idei..

Am mai dat peste un alt brand, de data aceasta de încălțări pentru bărbați, care propunea creme și soluții alternative pentru îngrijirea pielii. Și nu oricum, ci create din materiale bio-degradabile complet. Surse de inspirație peste tot și ne-am asigurat că le trecem pe toate în caietul de idei!

Încă un lucru care ne-a sărit în ochi mai la tot pasul a fost accentul pus pe calitatea produselor și dorința brand-urilor de a o evidenția. Cum? Prin demonstrații creative ale artisanatului din spatele lor – fie prin expunerea diferitelor tipuri de piele și texturi, fie prin procesele fizice, manuale prin care iau naștere produsele.

Trenduri în modă

Trecând acum la partea mai colorată și cochetă, avem multe trend-uri pentru sezonul viitor la care ne-a rămas gândul. Am participat la catwalk-ul WGSN – una dintre cele mai mari firme de trend forecasting din lume – și cu ajutorul puterilor lor magice am descoperit care vor fi cele mai în vogă încălțări vara următoare. Curioase? Aruncați un ochi mai jos.

Sandale colorate, nuanțe neon, tocuri cu forme inedite, arhitecturale, ornamente florale și papuci de casă transformați în încălțări comode – toate pot fi regăsite în trend-urile anului viitor. De abia așteptăm să ne inspirăm din ele și să le adaptăm viitoarelor noastre colecții.

Am ajuns chiar și la câteva prezentări de modă, unde designeri nou-nouți și-au etalat creațiile care mai de care mai colorate și cool. Ne-au plăcut la nebunie Maitena Vega – designer spaniol – , Balluta – de origine portugheză – și Marie Weber, din Franța.

IUTTA la MICAM

Standurile pe care le-am admirat au fost care mai de care mai creative și inovative, în fiecare dintre pavilioane – de la kids și emerging designers până la secțiunile de contemporary și luxury. Aceasta din urmă a fost secțiunea în care ne-am expus condurii – atracția principală – și câteva doruri brodate din colecțiile deja consacrate.

Ne-am mândrit cu noua culoare-vedetă a colecției, un albastru imperial de invidiat, care poate fi găsit pe pielea a diferitelor stiluri din colecție. Am fost întâmpinați cu păreri pozitive, zâmbete și oameni curioși să afle mai multe despre povestea Iutta.

Ușor, ușor, ne deschidem porțile către publicul din străinătate, ne bucurăm de fiecare târg și prezentare la care participăm și știm că există un loc pentru un brand românesc precum al nostru pe scena internațională. Ne-au venit multe idei și le vom folosi spre a inova și îmbunătăți tot ceea ce facem la momentul actual. Dacă v-am făcut curioase, râmâneți în această călătorie alături de noi și veți afla!

0

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi