Călator cu dor, Cufărul Iutta, Noutati

5 Destinații de Care Să Te Bucuri Toamna Aceasta

October 24, 2019

Oh, toamna! Acel anotimp de poveste care ne transpune în basme de mult uitate, ne oferă peisaje magice și ne inspiră la sentimente de nostalgie. Ea trezește în noi o sensibilitate care a stat parcă ascunsă vara întreagă, dar și o dorință de aventură – vrem să ne plimbăm, să ne conectăm cu natura și să ne încântăm ochii și simțurile cu cele mai frumoase experiențe.

Cu ajutorul vostru, comunitatea noastră de iubitoare de frumos, am făcut o selecție de locuri care credem că îți vor satisface acest dor. Fie că vrei să ‘fugi’ pentru o zi, să îți acorzi un weekend întreg sau poate chiar câteva zile departe de oraș, sperăm să-ți găsești aici acel loc care să te cheme către el.

1. Zabola Estate – Covasna

Zabola Estate – Facebook

O primă destinație descoperită în rândul purtătoarelor noastre de dor este Domeniul Zabola, aflat într-o zonă pitorească din inima Transilvaniei. Pe lângă pensiune, zona mai cuprinde un castel – Castelul Mikes – , cât și 2 lacuri, 4 iazuri de pescuit, o pășune și o pădure. Citind mai multe, ne-au atras atenția plimbările cu trăsura organizate aici, cât și drumețiile prin sălbăticie, toate cu scopul de a te apropia de natură, în special într-un anotimp atât de prielnic precum toamna. Pe lângă interioarele romantic decorate, ce te duc cu gândul la vremuri boeme, peisajele care pot fi admirate chiar de la balconul camerei întrec orice așteptare.

Source: Zabola Estate Facebook Pag
Zabola Estate – Facebook

2. Muzeul Satului Bucovinean – Suceava

www.aztravel.tips

Cele mai multe mesaje primite de la comunitatea noastră au ca personaj principal frumoasa zonă a Bucovinei, cu plaiurile sale mioritice și idilice. Dintre locurile menționate, pentru noi s-a evidențiat Muzeul Satului Bucovinean. Poate că ați mai vizitat Muzeul Satului sau cel al Țăranului Român din capitală, însă această comoară ascunsă în Suceava este unică în țară, întrucât toate instalațiile din cadrul muzeului sunt funcționale, iar în interiorul caselor sunt puse în scenă rituri tradiționale de trecere. Permite astfel celor care o vizitează să simtă gustul autentic al vieții bucovinene.

www.aztravel.tips

3. Satul Rimetea– Alba

wwww.ideipentruvacanta.ro

Ne întoarcem iarăși privirea către zona Ardealului, unde găsim, la limita dintre județele Alba și Cluj, la poalele Munților Trascău, o așezare cochetă, cu case desprinse parcă din povești. Privit ca unul din cele mai frumoase sate din țară, este singurul din România care a primit distincția Europa Nostra a Comisiei Europene, după ce a fost restaurat în întregime acum câțiva ani, conservând și respectând tradițiile și construcțiile inițiale. Supranumit și ca satul unde ”soarele răsare de două ori”, noi ne-am convins deja că este un loc în care merită să ajungi în special toamna, pentru a te bucura de peisajele pitorești și ospitalitatea localnicilor.

www.muntii-nostri.ro/

4. Cheile Grădiștei – Fundata, Brașov

www.booking.com

O altă destinație care ne-a sărit în ochi în mai multe dintre sugestiile primite a fost complexul Cheile Grădiștei, care poate fi locul „evadării” în natură pentru weekendul mult visat. Situat între Munții Bucegi și Piatra Craiului, a fost descris de mulți ca fiind un spațiu care pur și simplu „îți taie răsuflarea”. Pe lângă multitudinea de vile și bungalow-uri rustice pe care le poți alege drept cazare, resortul oferă multe activități în aer liber, printre care o pârtie de ski, un parc de aventură și terenuri de sport.

www.cheilagradistei.ro

5. Raven’s NestSălciua de Jos, Alba

www.thehappykid.blog

Cea din urmă destinație pe care o menționăm în acest scurt „ghid” de toamnă este Raven’s Nest, în satul Sălciua de Jos, județul Alba. Neconvențională, atipică și autentică sunt câteva cuvinte care ar descrie probabil cel mai bine această ascunzătoare din inima Transilvaniei, care este un retreat în adevăratul sens al cuvântului. Construcțiile sunt case tradiționale, datând din secolele XVIII și XIX, care restaurate doar folosind materiale organice oferă un aer contemporan și primitor. Dacă nu ne credeți pe cuvând în legătura cu popularitatea acestui loc, momentan se fac rezervări începând cu anul următor din primăvară – până atunci totul este ocupat!

www.ravensnest.eu

Indiferent de locul pe care ai alege să îl vizitezi toamna aceasta, meleagurile românești te vor întâmpina cu peisaje de vis. Noi îți recomandăm să iei cu tine la drum un rucsac practic și încăpător, care să te ghideze și protejeze în călătoriile tale, alături de o pereche de ghete comode din piele, care poartă cu mândrie simboluri tradiționale brodate cu grijă.

Găsești aici cele trei recomandări pe care le avem noi ca must-haves pentru orice vacanță de toamnă.

Cizme și ghete brodate

Rucsac Călător Sub Stele

Intră pe www.iutta.ro pentru a îți găsi cele mai potrivite accesorii pentru sezonul de toamnă și dorurile care îți vor ghida pașii în noile aventuri.

0

nicoleta

Leave a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Despre noi