Continue Shopping
Prices are based on shipping to United States

Iutta este un brand premium ce se inspiră dintr-un puternic simț al identității care este transpus prin arta meșteșugăritului într-un design cu motive folclorice brodate în piele.

Masina cusut

“Eu am pornit, întotdeauna, de la o idee, de la Natură.” – Constantin Brâncuși

Brandul reflectă dorul de românesc prin valorificarea folclorului, suplinind nevoia de identitate și autenticitate care caracterizează prezentul. Colecțiile au în spate o poveste ce ne amintește unde ne sunt cu adevărat rădăcinile și valorile. Astfel, Iutta e o continuare a femeii care o poartă, a sumei credințelor ei.

Nicoleta Chirica
Nicoleta Chirica, designer și fondator Iutta, povestește despre direcția creației: Filosofia este de a descoperi culturile locale si de a le reda, prin design, într-un concept universal, descris de emoții și povești. Procesul creativ este inspirat de moștenirea ancestrală, transpusă în diferite forme și stări. Pentru a atinge o claritate a conceptelor, ne bazăm pe o cercetare în profunzime a semnificațiilor si simbolurilor, care apoi sunt sintetizate într-un cadru narativ.

Portofoliul nostru cuprinde colectiile “Dor de românesc”, “Dor de copilărie”, “Dor contemporan”, dar și accesorii din piele precum mănuși și portofele. La toate acestea am adăugat și prima colecție urbană de încălțăminte, lansată în premieră la Dusseldorf, unul dintre cele mai mari târguri din industrie.

Creațiile Iutta sunt realizate prin arta meșteșugăritului într-un atelier local ce consideră că măiestria detaliilor și calitatea execuției sunt elemente esențiale ale unui produs ce va dăinui în timp. Pielea care dă formă schițelor noastre este aleasă cu grijă, iar dorurile se țes individual cu mare migală.


Cum frumos ne descria o susținătoare: “Voi, Iutta, ne faceți să iubim dorul, deși el implică o absență.”